Glasbenik se čuti dolžnega za nadaljevanje zapuščine Davida Bowieja. Foto: Reuters
Glasbenik se čuti dolžnega za nadaljevanje zapuščine Davida Bowieja. Foto: Reuters
David Bowie
Je na svetu sploh kakšen glasbenik, ki se lahko kosa z Bowiejem? Foto: Reuters

kljub prezgodnji smrti glasbenikova dediščina tako nadaljevala.

Kanye je po poročanju Guardiana in Mirrorja že v studiu, kjer snema klasike kot Charges, Heroes in Rebel, Rebel, ki pa bo seveda dodal nekaj svojega, kanyjevskega. 38-letnik se s kompilacijo klasik želi pokloniti velikemu glasbeniku. "Nekatere pesmi so priredbe, kjer Kanye dejansko poje. Spet na drugih pa je na Bowiejevo glasbo repal," je za Mirror povedal njegov bližnji prijatelj.

Kanye se ima sicer za naslednika Bowiejeve glasbene inovacije. "Odločen je, da bo nadaljeval Bowiejevo delo. Pravi, da je bila štafeta zdaj predana njemu," je dodal. Je edini, ki si upa z glasbo eksperimentirati vsaj približno toliko, kot si je na vrhuncu kariere upal Bowie.

Ob boku 50 Centu in Paulu McCartneyju
Kanye West je sicer glasbenik, ki bi se prodajno lahko samozavestno kosal s 50 Centom na vrhu kariere in ki je v sodelovanje prepričal celo Paula McCartneyja. A vseeno se je že na začetku govoric o Westovem podvigu na spletu pojavila peticija, kjer jezni Bowiejev oboževalec poziva uporabnike družbenih omrežij, naj mu pomagajo ustaviti skrunitev Bowiejeve dolgoletne zapuščine. Ravno Westa in Justina Bieberja javnost obtožuje, da sta med glavnimi krivci za razpad kakovostne moderne kulture.

V primerjavi z valom ogorčenja, ki ga je sprožil Westov podvig, so se oglasili močni zagovorniki Chrisa Martina in Noela Gallagherja, ki naj bi bila glasbenika na dovolj visoki ravni, da si sploh zaslužita poseg v Bowijevo neverjetno zapuščino.

Na drugi strani pa se sprašujemo, ali v glasbenem svetu sploh obstaja kdo, ki bi bil lahko dostojni Bowiejev naslednik, ki bi njegovo pot dostojno nadaljeval.