Letošnji Kavč festival poteka po vsej Sloveniji in v Trstu med 30. januarjem in 5. februarjem. Idejna zasnova festivala je postavitev pestrega glasbenega dogajanja v neformalen prostor ter tako odpirati nove možnosti in priložnosti za nove glasbene ideje.

Na spletni strani Kavč festivala se obiskovalci še lahko prijavijo na brezplačne koncerte in jih doživijo v raznih dnevnih sobah, garažah, kuhinjah ali na terasah.

Novost letošnjega festivala je Halo muska, kjer si lahko posameznik glasbo naroči kar na dom.

Hannah James, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Hannah James, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Kavč festival

Večerni javni dogodki Kavč festivala:
1. 2. - Menza pri koritu
2. 2. - klub Gromka
3. 2. - Kino Šiška
4. 2. - Gala Hala in Channel Zero na Metelkovi
5. 2. - grad Snežnik v Loški dolini

Skriti dogodki Kavč festivala:
- brezplačne vstopnice za 120 različnih prizorišč

Halo muska:
- naročilo zasedbe za nastop na premičnem gasilskem kombiju na domu

Eden izmed koncertov Kavč festivala je včeraj potekal v radijskem studiu 26. Poslušalci Prvega programa Radia Slovenija so lahko v glasbeni oddaji Prva vrsta slišali Trio Los Hostes: Claudia Schwab (violina in vokal), Matija Solce (harmonika in vokal) in Aleš Zorec (bobni). Trio deluje dobro leto dni ter poustvarja ljudsko in ustvarja etnoglasbo. Družbo jim je v studiu delala Hannah James (vokal, harmonika, ples v coklah), odlična angleška glasbenica, pevka in plesalka. Hannah je med drugim leta 2017 prejela BBC-jevo nagrado za najboljši folkalbum leta.

Zasedba Los Hostes in Hannah James so v Prvi vrsti, v kateri je tokrat sedelo tudi občinstvo, predstavili štiri skladbe: One Day, Carpenter, Tuulikki's ter Jodlfunk.

Los Hostes in Hannah James