Richards poudarja, da sicer postaja že malenkost nemiren, a da mu bo zagotovo vse uspelo nadomestiti. Foto: Reuters
Richards poudarja, da sicer postaja že malenkost nemiren, a da mu bo zagotovo vse uspelo nadomestiti. Foto: Reuters

"Nisem odvisen od nobene izmed teh visokih tehnologij," je dejal za AP. "Nimam niti prenosnega telefona, z vami se pogovarjam po stacionarni zvezi. Zakaj bi si želel imeti prenosni telefon, ste nori?"

76-letni roker je zdaj prvič v dolgoletni karieri že eno celo leto doma. Z The Rolling Stonesi so namreč del turneje končali avgusta 2019, na koncertne odre pa so se potem nameravali vrniti maja letos, a so se stvari precej spremenile zaradi izbruha pandemija.

"Prvič sem bil priča temu, kako stvari rastejo na vrtu," je razložil. "Navadno pridem domov spomladi in potem je kar naenkrat jesen, ko se spet vrnem. Tako da sem v bistvu celo poletje preživel ob občudovanju vrta in vrtnarjenju. Padel sem v malenkost bolj normalen ritem življenja, kar je zame precej nenormalno." In če imajo nekateri njegovi starejši glasbeni kolegi občutek, da jim pandemija onemogoča koncertiranje v njihovih ključnih letih, Richards ni zaskrbljen. "Ne morem reči, da se mi zdi, da mi je bilo eno leto ukradeno. Vem, da bom pozneje nadomestil."

Priznava pa, da postaja že malenkost nemiren, saj ima po vseh teh letih koncertiranja preprosto vgrajeno to, da si želi ves čas nastopati. "Vse skupaj je malenkost čudno, a hkrati imamo trenutno pomembnejše stvari, s katerimi se moramo ukvarjati."

The Rolling Stones so med pandemijo oboževalcem predstavili skladbo s prihajajočega studijskega albuma. Foto: Reuters
The Rolling Stones so med pandemijo oboževalcem predstavili skladbo s prihajajočega studijskega albuma. Foto: Reuters

Kljub pandemiji ustvarjajo nov studijski album

Čeprav je Richards trenutno v ZDA in Mick Jagger v Evropi, sta glasbenika redno v stikih in sta si izmenjevala tudi besedila za novi album. "Z leti smo se naučili, kako delati na drugačne načine. Zdaj pripravljamo novi album, zdi se nam, da je končana približno polovica, drugo pa je zaradi razmer na čakanju. Nismo se videli od lani. Smo v stikih, a albuma, ki ga ustvarjamo, vseeno ne moremo končati."

Delček tega, kako bo zvenela nova plošča, so predstavili s skladbo Living in a Ghost Town, ki so jo ustvarili pred izbruhom koronavirusa, oboževalcem pa so jo predstavili med pandemijo, saj se jim je zdelo, da ima močno povezavo s trenutnimi razmerami. "Ko se je vse skupaj začelo, sem poklical Micka in mu rekel, da je ta pesem izredno primerna. Da bi jo lahko izdali. In to smo naredili, v Evropi je postala kot nekakšna himna za vse skupaj. No, za prvi val."