The Killers so leta 2009 zaigrali na hipodromu Stožice. Foto: EPA
The Killers so leta 2009 zaigrali na hipodromu Stožice. Foto: EPA

Skupina je bila na premoru od leta 2009 (ko so zaigrali tudi pri nas), frontman Brandon Flowers pa je medtem izdal soloalbum Flamingo, ki je požel precej mešane kritike.
Zdaj se The Killers vračajo na dvodnevnem dogodku, ki bo potekal od 2. do 3. aprila v parku O'Higgins Park v Santiagu. Poleg tega pa naj bi zelo potihoma tudi snemali nov, četrti album, ki naj bi izšel konec pomladi ali poleti.
Lasvegaški četverček se bo na festivalu pridružil Kanyeju Westu, Jane's Addiction, Yeah Yeah Yeahs in The Flaming Lips, poroča NME.
Izvirna Lollapalooza, ki jo je ustanovil pevec Janes's Addiction Perry Farrell, sicer vsako leto poteka v ZDA, v čikaškem parku Grant.

Letošnja postavitev je tako videti takole: The Killers, Jane's Addiction, Kanye West, 30 Seconds to Mars, Yeah Yeah Yeahs, Deftones, Fatboy Slim. The Flaming Lips, Armin Van Buuren, Cypress Hill, Ben Harper, Sublime with Rome, 311, The National, Empire of the Sun, Cold War Kids, CSS, Los Bunkers, Cat Power, Chico Trujillo. Devendra Banhart
The Drums, Boys Noize in drugi.