Caleb Followill naj ne bi bil preveč navdušen nad megalomansko slavo, ki so jo Kingsi deležni zadnji dve leti po izidu albuma Only by The Night. Foto: EPA
Caleb Followill naj ne bi bil preveč navdušen nad megalomansko slavo, ki so jo Kingsi deležni zadnji dve leti po izidu albuma Only by The Night. Foto: EPA

Ameriška alter rock skupina se je namreč s svojim novim, petim albumom Come Around Sundown zavihtela naravnost na prvo mesto britanske lestvice albumov.
Rekorde podirajoči izdaji je uspelo s 183.000 prodanimi izvodi doseči največji prvi teden albumske prodaje. Od tega je bilo 49.000 izvodov digitalnih, s čimer so dosegli rekord tudi na tem področju, Come Around Sundown pa je postal najuspešnejši album leta 2010 - vsaj do zdaj.
Album je nasledil Only By The Night in je tretji album skupine Kings of Leon, ki se mu je uspelo povzpeti povsem na vrh britanske lestvice, poroča NME.
Celotna britanska lestvica je videti takole:
1. Kings of Leon - Come Around Sundown
2. Robbie Williams - In And Out Of Consciousness
3. Tinie Tempah - Disc Overy
4. The Beatles - 1967-1970
5. Katy Perry - Teenage Dream
6. The Beatles - 1962-1966
7. Michael Buble - Crazy Love
8. The Script - Science & Faith
9. Pixie Lott - Turn It Up
10. Plan B - The Defamation Of Strickland Banks
Bratje (in bratranec) Followill so se povzpeli tudi na vrhove irske, avstralske in ameriške lestvice. Kings of Leon trenutno koncertirajo po ZDA, preden se bodo podali na veliko evropsko turnejo. Najbližje nam bodo nastopili v Bologni (3. december), na Dunaju (4. 12.) in v Münchnu (6. 12.). Povsod so večinoma že razprodani.