Leta 2019 na podelitvi nagrad grammy. Foto: AP
Leta 2019 na podelitvi nagrad grammy. Foto: AP

Istega dne, ko je ameriška skupina Fall Out Boy z izidom pesmi Love From the Other Side napovedala, da bodo 24. marca izdali osmi album So Much (For) Stardust, je za malce neprijetno presenečenje poskrbel kitarist Joe Trohman.

Vrnil se bo. Foto: AP
Vrnil se bo. Foto: AP

Na družbenih omrežjih je oboževalce in oboževalke namreč obvestil, da si bo vzel predah od glasbene kariere. "Neil Young je nekoč zavpil, da je bolje izgoreti kot zbledeti. Lahko vam povem, da je izgorevanje grozljivo. Ne da bi razkril vse podrobnosti, moram povedati, da se je moje duševno zdravje v zadnjih nekaj letih hitro poslabšalo," je zapisal 38-letni glasbenik, ki je skupino leta 2001 v predmestju Čikaga ustanovil s pevcem Patrickom Stumpom, basistom Petom Wentzem in bobnarjem Andyjem Hurleyjem.

Dodal je, da si bo – v želji, da se izogne temu, da bi zbledel in se nikoli več ne vrnil – vzel odmor od dela, kar pa vključuje tudi začasen umik iz skupine Fall Out Boy. "Ta odločitev me boli, predvsem zato, ker izdajamo nov album, ki me navdaja z velikim ponosom," je še priznal, a obenem zagotovil, da se bo sčasoma zagotovo vrnil.

"Medtem moram okrevati, kar pomeni, da sebe in svoje duševno zdravje postavim na prvo mesto," je pojasnil Trohman in se je za razumevanje in spoštovanje "težke, a nujne odločitve" zahvalil tudi preostalim članom skupine in družini. "Se vohamo prej kot slej," je še pristavil kitarist, ki je tako del novega albuma, a se promocijskih dogodkov zanj ne bo udeležil.