Alenka Godec bo za silvestrovo ena od nastopajočih v središču Ljubljane. Foto: Dallas
Alenka Godec bo za silvestrovo ena od nastopajočih v središču Ljubljane. Foto: Dallas

Tokratna gostja spletne klepetalnice MMC.ja je te dni zaposlena s promocijo novega albuma So najlepše pesmi že napisane. 22. decembra bo izid plošče proslavila s koncertom v ljubljanski Cvetličarni.


Ideja za album priredb je nastala pri njeni založbi in kakih večjih zadržkov ni imela: "Konec koncev sem v 20 letih zapela že marsikatero "svojo" pesem in se mi zdi, da je ta dvojni izlet med priredbe slovenskih pesmi kar logična posledica tudi tega, da sem na nastopih veliko prepevala zimzelenčke, ki so jih ljudje toplo sprejmali. Originali pa tako za vedno ostanejo originali!"

Med drugim je Alenka sodelovala z Janijem Hacetom, sicer članom Siddharte. Bi posnela kakšno njihovo priredbo? "Tudi o tem sem razmišljala in celo Janiju omenila to. Mislim pa, da nerad "meša" zadeve in njegovo odločitev vedno spoštujem. Po navadi ima prav! Sicer pa Siddharto spoštujem, ni pa to moj tip glasbe. A sem našla tudi pesem, ki bi jo z veseljem zapela," je povedala.
Godčeva je med drugim povedala še, da bo začetek novega leta pričakala v središču Ljubljane, saj bo od 22.30 do polnoči prepevala z bendom na Mestnem trgu v Ljubljani. In ko smo že pri praznikih in prazničnih komadih, kaj meni o zadnji razkriti "kraji" Pop Designa, pesem Na Božično noč? "Za Pop Design sem izvedela iz medijev. Seveda se mi ne zdi prav, a to bodo morali zdaj reševati udeleženi in odgovorni."