Madonna bo avgusta nastopila tudi v Sloveniji. Foto: EPA
Madonna bo avgusta nastopila tudi v Sloveniji. Foto: EPA
Madonnin prvenec Hard Candy, ki je nominiran za nagrado grammy, zaseda prvo mesto v več kot 37 državah. Foto: EPA

Madonnini predstavniki so že potrdili, da bo kraljica popa podaljšala svojo nadvse uspešno turnejo po Evropi. Na Madonnini spletni strani je napisano, da bo Madonna prvič nastopila v naslednjih mestih: Werchter (Belgija), Marseille (Francija), Hamburg (Nemčija), Oslo (Norveška), Helsinki (Finska), Talin (Estonija), Ljubljana (Slovenija) ter še v Romuniji, na Madžarskem, v Srbiji in Bolgariji. Po več kot 15 letih se bo Madonna mudila tudi v Madridu, Göthenburgu in Münchnu.

"To se je zgodilo prvič. Še nikoli prej nisem podaljšala turneje. Veselim se že obiska različnih mest, kjer še nikoli nisem bila, in vrnitve v tista, ki jih imam rada," piše na Madonnini spletni strani.

Sticky & Sweet Tour s pozitivnimi kritikami
Turneja Sticky & Sweet Tour je zelo odmevna. V Timesu so jo označili za "nepozaben, pevsko-plesni spektakel, v katerem je kraljica popa dokazala, da zaseda prvo mesto v glasebni sceni". Tudi v britanskem časopisu The Independent so Madonnino turnejo pozitivno ocenili: "Koreografija, vizualnost, njena pojava in talent resnično dokazujejo, da je Madonna upravičena do svojega nadimka, kraljica popa. "

Sticky & Sweet Tour je v letu 2008 obiskalo 2.350.285 oboževalcev v 58 mestih. Rekordno prodajo je Madonnina turneja doživela na turneji po Južni Ameriki (prodanih je bilo 650.000 vstopnic), v Zurichu (72.000 vstopnic), Londonu (75.000 vstopnic) in New Yorku (60.364 vstopnic).

Posebni gost je Paul Oakenfold
Posebni gost Sticky & Sweet 2009 bo Paul Oakenfold. Glasbenik, ki je znan predvsem po sodelovanju z U2, Rolling Stonesi, Justinom Timberlakeom, Snoop Doggom, skupinami The Cure, Massive Attack ... Paul Oakenfold je dvakratni nominiranec za grammyja. V prihajajočem letu pa bo izdal tudi svoj novi album Pop Killer.

A. M.