Kylie Minogue bo nastopila na britih 2024. Na grammyjih je prejela gramofon za najboljši posnetek v popdanceu – nagrajena je bila za pesem Padam Padam. Foto: EPA
Kylie Minogue bo nastopila na britih 2024. Na grammyjih je prejela gramofon za najboljši posnetek v popdanceu – nagrajena je bila za pesem Padam Padam. Foto: EPA

Več kot pet desetletij dolgo kariero bodo počastili 2. marca, ko bo v Londonu potekala podelitev nagrad.

"Navdušena sem, da sem počaščena z nagrado svetovna ikona in da se pridružujem krogu neverjetnih umetnikov," je ob razglasitvi povedala Avstralka. "Združeno kraljestvo mi je bilo vedno domače, zato imajo Britanci zelo posebno mesto v mojem srcu. Imam nekaj čudovitih spominov na podelitev nagrad v preteklih letih in komaj čakam, da se vrnem na britanski oder," je nadaljevala.

Nagrada Brits icon Award je najvišje priznanje, ki ga podeljujejo organizatorji podelitve in je "rezervirano za resnično izjemne umetnike", so sporočili organizatorji. Leta 2021 je Taylor Swift postala prva ženska, ki je dobila to prestižno nagrado, prejeli so jo še sir Elton John, David Bowie in Robbie Williams.

Kylie je do zdaj dobila že tri nagrade brit. Tudi tokrat je nominirana v kategoriji mednarodnega izvajalca leta, njeni tekmeci so Taylor Swift, Miley Cyrus, Lana Del Rey, SZA in Burna Boy.

Organizatorji podelitve britov so leta 2022 uvedli spolno nevtralni kategoriji za izvajalca leta in mednarodnega izvajalca leta, ki ne ločujeta več glasbenikov od glasbenic.

Kylie Minogue je prodala več kot 80 milijonov plošč po vsem svetu, zelo priljubljena je v Združenem kraljestvu, kjer je imela devet albumov na prvem mestu.

Pevka in besedilopiska Raye pa ima največ želez v ognju na podelitvi glasbenih nagrad brit. Nominirana je v sedmih kategorijah, kar predstavlja nov rekord na podelitvi britov.