Pesem, ki so jo razglasili za povratni singel, je ustvarila nešteto plesnih videoposnetkov na družbenih omrežjih.

Toda ko je bila pesem prvič izdana na začetku tega meseca, Padam Padam niso predvajali na postajah, kot sta BBC Radio 1 in Capital FM, ker je bil prvotno namenjena starejšemu občinstvu. Zdaj je Minogue, deloma zaradi priljubljenosti pesmi na platformah, vključno s TikTokom in Twitterjem, našla novo generacijo oboževalcev.

Skladba se je uvrstila na lestvico UK Big Top 40 in dosegla 26. mesto na uradni lestvici singlov – s tem je postala najbolje prodajan singel tega tedna in singel Kylie Minogue z najvišjo uvrstitvijo po Into the Blue iz leta 2014. Pesem je tudi pevkina prva uspešnica med najboljših 40 v Avstraliji po več kot desetletju, naj bi se pa tudi prvič po več kot 20 letih uvrstila na ameriške poplestvice.

Padam Padam, ki ga je navdihnila istoimenska pesem Edith Piaf iz leta 1951, se nanaša na srčni utrip.

Sedem od enajstih pesmi na albumu Tension je producirala in napisala skupaj z njenima dolgoletnima sodelavcema Biffom Stannardom in Duckom Blackwellom.

"Ta album je mešanica osebnega razmišljanja, klubske zapuščenosti in melanholičnih vzponov," je album opisala Minogue. "Ko sem ga posnela, sem čutila toliko svobode, upam, da vam bo všeč!"

Minogue, ki je pravkar praznovala 55. rojstni dan, se je oboževalcem zahvalila za vso podporo in pozitivne odzive nad novim albumom: "Bil je neverjeten teden, ki ga je zaključil moj rojstni dan in ne morem se vam dovolj zahvaliti. Srce mi prekipeva od veselja."