Gaga je navdušila tudi številne zvezdnike, ki so ji peli hvalospeve po Twitterju. Foto: Reuters
Gaga je navdušila tudi številne zvezdnike, ki so ji peli hvalospeve po Twitterju. Foto: Reuters
Beyonce je moči združila s Chrisom Martinom iz skupine Coldplay. Foto: Reuters

Kdo bo odpel himno na največjem športnem dogodku leta v ZDA, je vsako leto predmet številnih ugibanj in razprav, letos pa je ta čast pripadla 29-letni popzvezdnici, ki je na stadionu v Santa Clari navdušila vse, vidno ganjeni so bili tudi igralci ameriškega nogometa, ki so komaj zadrževali solze.

Gaga je gospelsko navdihnjeno izvedbo "The Star-Spangled Banner" odpela v rdečem svetlikajočem se Guccijevem hlačnem kostimu, ujemajočem se mejkapu in čevlji z ameriško zastavo.


Gagino ameriško himno si lahko ogledate in poslušate tu.


"Tako zelo te ljubim, @ladygaga. Tako vesela sem, da sem ti posodila moj hlačni pajac,
" se je na Twitterju pošalila Ellen DeGeneres, medtem ko so tudi številni drugi zvezdniki izražali navdušenje nad nastopom.

"Uau, @ladygaga, ta predstava! Pesem se je končala pred 10 minutami, pa imam še vedno kurjo polt. Kakšna legenda," je tvitnila manekenka Gigi Hadid. Igralka Alyssa Milano pa: "To je bilo neverjetno @ladygaga. Mravljinci. Povsod. #himna #SB50."

Za pevko je bil nastop na Super Bowlu češnja na torti že tako uspešnega leta, ko je najprej prejela zlati globus za najboljšo stransko vlogo v seriji Ameriška srhljivka, nato pa bila še nominirana za oskarja za pesem v dokumentarnem filmu The Hunting Ground.

Poleg tega bo na nedeljskih grammyjih nastopila v poklonu Davidu Bowieju, 28. februarja na oskarjih, letos pa na police prihaja tudi njen novi album, prvi po Artpopu leta 2013.

V znakovnem jeziku je za gluhoneme tolmačila prav tako gluha igralka Marlee Matlin.

Zvezdniki na odru
Gaga pa ni bila edina zvezdnica, ki je nastopila na finalu med nogometaši Denverja in Caroline. V polčasu so oder zavzeli Coldplay, Beyonce, Bruno Mars in Mark Ronson.

Super Bowl si je na stadionu v Santa Clari ogledalo 68.500 ljudi, na milijone ljudi - tudi v Sloveniji - pa je dogodek spremljalo prek malih zaslonov. S 24 proti 10 so slavili nogometaši Denverja.