Virtuoz na kitari Joe Satriani bo v Laškem praznoval 60. rojstni dan. Foto: Reuters
Virtuoz na kitari Joe Satriani bo v Laškem praznoval 60. rojstni dan. Foto: Reuters
Pivo in cvetje
Ogranizatorji obljubljajo, da bo poskrbljeno prav za vse generacije. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
pivo in cvetje
Festival bo potregel s posebnim presenečenjem. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Organizatorji obljubljajo, da bodo obiskovalci lahko uživali v nadgrajeni kulinarični ponudbi, obiskovalcem pa bodo ponudili tudi bogat nabor tradicionalnih in unikatnih vrst piva. Za vrček festivalskega piva boste letos odšteli dva evra.

Festivalska rdeča nit bo slovenska identiteta, Pivovarna Laško, organizatorica festivala, pa bo več poudarka namenila tudi ohranjanju okolja. Do zdaj edinemu zelenemu odru Club na občinskem dvorišču, ki je v celoti opremljen s tehnologijo LED, se bodo pridružili drugi odri.

Tudi letos bo festivalsko dogajanje še posebej bogato na zadnji dan. V nedeljo boste tako lahko priča čisto pravi ohceti po starih šegah, izvrstni paradi pivarskih starodobnikov ter prikazu nekdanjega življenja v kraju.

Obeta se posebno presenečenje
Glasbeni program bo tako kot vsako leto ponudil nekaj za vsak okus, nastopilo pa bo tudi nekaj prepoznavnih tujih imen. Program na največjem odru Zlatorog bodo v četrtek odprli Tabuji, sledili jim bodo Voodoo Vegas iz Velike Britanije, Siddharta in ameriški kitarist Joe Satriani, ki bo v Laškem praznoval tudi svoj 60. rojstni dan. V petek bodo obiskovalce na največjem odru razveseljevali Jinx, Happy Ol'McWeasel, švedska skupina Mando Diao, ki jo poznamo predvsem po svetovnem hitu Dance with Somebody, in Big Foot Mama. V soboto organizatorji obljubljajo Leteče potepuhe, skupino Jay Wud, Šank Rock in posebno presenečenje.

Na odru Jubilejnik, ki je namenjen narodno-zabavni in popularni glasbi, bodo nastopili Gadi, Jan Plestenjak, Igor in Zlati zvoki, Fantje s Praprotna, ManuElla, Gibonni, ansambel Franca Miheliča in Manca Špik.

Pliš 5 z Juretom Zrnecem, Leni Kravac, Emersound, Patetico, Skampida, Balkan Boys, Vlatko Stefanovski, Jardier, Las Cuerdas, Orleki in Pequena Morte bodo nastopali na odru Club. Na odru Malt, kjer kraljujejo didžeji, pa bodo vsak večer za plesne ritme najprej poskrbeli najobetavnejši slovenski didžejevski mladi upi, nato pa bodo vajeti prevzeli že prekaljeni mački.