Žirija na žrebanju vrstnega reda: Božena Zabret, Slavko Ivančič in Mojmir Suhar. Žrebanje pa je povezovala Katja Pišot. Foto: A.Petrovčič /Alpe
Žirija na žrebanju vrstnega reda: Božena Zabret, Slavko Ivančič in Mojmir Suhar. Žrebanje pa je povezovala Katja Pišot. Foto: A.Petrovčič /Alpe

Žreb je odločil, da se bodo nastopajoči potegovali za nagrade v naslednjem vrstnem redu: Stereotipi (Ples v dežju), Matija Jahn (Le ti), Roberto Buljevič (Una speranza), The Maff (Sledi), Sons (Barve), Jazz Station (Delam, kar se ne sme), Katja M. (Sol na koži), Majda Arh (Ne govori mi), Peter Januš (Rimska cesta), Andrej Ikica (Del tvojih sanj), Aleksandra Cavnik (Bežen pogled), Janez Bončina – Benč (Sol, poper in sanje), Voyage (Speči satelit) in Petra Pečovnik (Še živim).

Žreb je potekal pod budnim očesom producentke oddaj Televizije Slovenija Božene Zabret, člana organizacijskega odbora in strokovnega sodelavca festivala za glasbo Slavka Ivančića ter Mojmirja Suharja, direktorja Avditorija Portorož.

Glasovanje je razdeljeno na četrtine
Sicer pa se festival Melodije morje in sonca vrača po enoletnem premoru. O zmagovalcu bodo odločali gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem (25 odstotkov), občinstvo v Avditoriju (25 odstotkov), komisija radijskih postaj (25 odstotkov) in strokovna komisija (25 odstotkov). Najboljše čakajo velika nagrada MMS 2009 in nagrade strokovne komisije za najboljše besedilo, aranžma, glasbo, izvedbo in posebna nagrada za najboljšega debitanta.

A. M.