Trkaj bo po Jeruzalemsko-Ormoških goricah popotoval vse do martinovega. Foto: Trkaj
Trkaj bo po Jeruzalemsko-Ormoških goricah popotoval vse do martinovega. Foto: Trkaj
Trkaj v Jeruzalemsko-Ormoških goricah
Za fanta iz urbanega okolja so takšna popotovanja po oddaljenih delih Slovenije zelo zanimiva, pravi Trkaj. Foto: Trkaj

Ljubljanski raper s pravim imenom Rok Terkaj je za MMC pojasnil, da si je že, ko sta z Janezom Bončino - Benčem posnela pesem Ta noč je moja (in pijem vino) zaželel, da bi postal poznavalec vina. Ljubiteljski, seveda. Želja se mu je uresničila že nekaj dni pozneje, ko so ga poklicali iz vinske kleti Ormož in ga povabili k sodelovanju.

Trkaj bo tako vse do martinovega popotoval po Jeruzalemsko-Ormoških goricah, vse, kar se bo dogajalo, pa bo tudi posnel in enkrat tedensko objavljal videoblog.

Več o kampanji si preberite v intervjuju, spodaj pa si lahko ogledate Trkajev najnovejši videospot, plod sodelovanja z Janezom Bončino - Benčem.

A. P./T. K.


Kdo je bil pobudnik kampanje Trkajmo s Trkajem? Vi sami ali morda predstavniki Jeruzalemsko-Ormoških goric?
Ko sva z Benčem posnela pesem in videospot Ta noč je moja (in pijem vino), se mi je utrnila ideja, da bi rad postal ljubiteljski poznavalec vina. Da razumem, kaj pijem, da mi ne bo kdo česa podtaknil, haha! V enem tednu so se javili predstavniki Jeruzalemsko-Ormoških goric in sem se lepo nasmejal. Očitno tisto velja, kar misliš, se ti bo uresničilo.:)

Koliko časa bo trajala kampanja?
Kampanja bo trajala od sredine junija do novembra, začeli bomo z videoblogom, končali pa z velikim koncertom. To je, kar se tiče kampanje, moja radovednost pa mislim, da ne bo odnehala nikoli.

Se vam bodo morda na poti pridružili tudi kakšni drugi znani Slovenci?
Seveda. Že v sredo, 17. 6., ob 22.00 bo velika zabava Trkajmo s Trkajem (Ta noč je moja 2) v klubu Top. Tam bo veliko znanih imen, ki bodo spoznali začetek avanture, na katero se podajam. Vabljeni vsi! Vstopnina je ena lepa misel:)

Ste ljubitelj vina, šolate se tudi za sommelierja. Katero vino vam najlažje steče po grlu?
Kadar sem z damo, takrat traminec, drugače pa sivi pinot, ali laški rizling.

Med potjo se boste spoznali z okolico Jeruzalema in Ormoža. Ali sicer radi spoznavate lepote in znamenitosti Slovenije? Kaj pa širše, se radi odpravite na pot v tujino?
Sem neskončno radoveden. Sploh za fanta iz urbanega okolja so takšna popotovanja po oddaljenih delih Slovenije zelo zanimivi saj spoznavam drugačne načine življenja in jih zelo spoštujem. Ljudje, ki sem jih srečal v Ormožu in Jeruzalemu, so name naredil res lep vtis, in to je tisto, kar neseš s seboj v srcu dalje. Na pot v tujino grem tudi zelo rad, vendar bom letos naredil spremembo in raje raziskoval svojo rodno deželo podolgem in počez.

Menite, da Slovenci premalo poznamo domača vina in jih ne cenimo dovolj?
Če izhajam iz mladine, bi rekel da zlorabljamo vino. Pijemo, da bi se ga napili. Zavedam se, da je alkohol zelo velik pomočnik pri nepredvidenih nesrečah in neumnostih, ki se lahko zgodijo. Zato tudi skušam ljudem prikazati, da je vino kot začimba, za užitek, ne pa za zlorabo. To je tudi namen, prikazati ves trud, ki je potreben za eno kapljico vina, prikazati vso strast in znanje, da bodo, sploh mladi, znali veliko bolj ceniti, tisto kar je v steklenici.