Pero Lovšin je v polnih Križankah na noge dvignil staro in mlado. Foto: MMC RTV SLO
Pero Lovšin je v polnih Križankah na noge dvignil staro in mlado. Foto: MMC RTV SLO
Pero Lovšin v Križankah
Pero Lovšin - Osmi dan

Lovšin, ki je na glasbenem prizorišču že več kot 30 let, je ob sebi zbral številna glasbena imena, s katerimi je sodeloval v svoji karieri.

Na skoraj tri ure in pol dolgem koncertu so mu družbo delali Pankrti, s katerimi je postavil temelje svoje glasbene uspešnosti, skupaj pa so zapeli in zaigrali njihove večne uspešnice, ki jih še danes prepevajo stari in mladi - Bandiera rossa, Zvečer v mestu, Osmi dan, Umazane igre, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka se noče več žogat in druge.

Na desni si lahko ogledate tudi videoutrinke s koncerta.
Na odru so se Peru, nekoč znanemu tudi kot Perči Gnus, pridružili tudi Sokoli, s katerimi je v 90. letih osvojil najširši krog rokerskega poslušalstva. Za njihove največje hite veljajo Moja mama je strela, Čist nor, Marija, pomagaj mi, Greva, punca, v južne kraje … Seveda ni šlo niti brez Vitezov, s katerimi je ustvaril uspešnice, kot so vsem dobro znani Hiša nasprot sonca, Najboljši par, Julita ...

Gušti "prvič po 88 letih" skupaj z BFM
Poleg članov Lovšinovih prejšnjih zasedb so oder zasedli tudi posebni gostje. Skupina Big Foot Mama je nastopila skupaj s svojim nekdanjim članom Miho Guštinom – Guštijem. Po Perovih besedah se je to zgodilo "prvič po 88 letih".
Občinstvo sta navdušila tudi Zoran Predin in Vlado Kreslin, s katerima je Lovšin ustvaril slovensko "nogometno himno" Slovenija gre naprej, svoja glasova pa sta posodila tudi za pesem Moja mama je strela.

Omeniti moramo tudi skupino Španski borci, s katero Pero sodeluje v zadnjih letih. Izpod palic bobnov in strun kitar so tako zazvenela še nekatere druge uspešnice, kot so Sam en majhen poljub, Dobri profesor, Tečaj romantike, Angel iz nekje vmes …

Koncert se je končal v slogu - s pesmijo Pankrtov Adijo, Ljubljana, Lovšin pa ni pozabil omeniti niti svojega prijatelja, pogrešanega jadralca Jureta Šterka, za katerega je dejal, "da še vedno nekje pluje".

V galeriji spodaj si oglejte nekaj fotografskih utrinkov s koncerta.

Pero Lovšin v Križankah
Pero Lovšin - Osmi dan