Organizatorji turneje so povedali, da Madonna nastopa na velikem odru, največjem na kateri koli Madonnini turneji. Foto: Reuters
Organizatorji turneje so povedali, da Madonna nastopa na velikem odru, največjem na kateri koli Madonnini turneji. Foto: Reuters

Kot piše Reuters, je Madonna zasijala v pravi luči: z energijo, karizmo in apetitom po polemikah. "Res sem zelo presenečena, da sem prišla tako daleč. In to mislim na več ravneh," je povedala oboževalcem v londonski areni O2.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na turneji predstavlja največje uspešnice zadnjih 40 let, od debitantskega albuma Madonna iz leta 1983 do albuma Madame X iz leta 2019.

S skladbo v novi podobi Holiday iz leta 1983 je poustvarila hedonistično veselje newyorškega kluba. Mešanica religioznih podob in spolnosti, ki jo je povzdignila iz popzvezde v kulturno ikono, je napovedala pesem Like a Prayer, pri uspešnici Vogue pa je eden izmed odrov postal modna brv.

Na odru se ji je pridružilo 24 nastopajočih, med njimi tudi štirje potomci. Kot piše BBC, je bila interakcija z njimi najbolj ganljiva,

17-letna Mercy je pevko spremljala na klavirju pri pesmi Bad Girl, 11-letna Stella se ji je pridružila pri koreografiji za pesem Don't Tell Me, 18-letni David je igral kitaro med pesmijo Mother And Father.

Pevka je komentirala tudi dogajanje na Bližnjem vzhodu: "Na svetu se dogaja veliko resnično norih stvari, ki jim je tako, tako boleče biti priča. Čeprav so naša srca zlomljena, našega duha ni mogoče zlomiti."

Madonna v Londonu začela turnejo

Bolezen preložila začetek turneje
Turneja bi se morala začeti 15. julija v Vancouvru v Kanadi, dober mesec pred pevkinim 65. rojstnim dnem 16. avgusta, kar je nameravala praznovati v okviru koncertov.

Načrte so spremenile težave z zdravjem, nekaj dni je morala preživeti na intenzivni negi zaradi hude bakterijske okužbe. Vzela si je premor za okrevanje, večji del severnoameriške turneje pa je prestavila na začetek decembra, po svojih evropskih koncertih.

V intervjuju za britanski BBC je Stuart Price, Madonnin glasbeni direktor, dejal, da ji je zamuda omogočila, da je turnejo še izboljšala: "Madonna ima zelo visoka pričakovanja glede tega, koliko trdega dela bodo ljudje vložili v nekaj. To je zelo brezkompromisno – vendar je enako stroga do sebe."

Foto: Reuters
Foto: Reuters