Foto: EPA
Foto: EPA

Poskus rokovske nadvlade božičnim lestvicam ni prvo, leta 2013 je ista skupina oboževalcev AC/DC skušala na vrh lestvic spraviti še eno izmed najznamenitejših skladb rokovskih legend – Highway To Hell. Tokrat upajo, da bi 50-letnico rokovske skupine v prazničnem času lahko praznovali na prav poseben način. Med klasične božične uspešnice si želijo vstaviti še prvo skladbo zasedbe AC/DC, ki se je kadar koli uvrstila na vrh glasbenih lestvic v Združenem kraljestvu.

Pri prvem poskusu leta 2013 je skladba Highway To Hell na koncu zasedla četrto mesto. Po glasovanju privržencev na Facebookovi strani AC/DC We Salute You je bil Thunderstruck izbran za akcijo ob 50-letnici. Za dodatno mero motivacije je gotovo poskrbel uspeh oboževalcev zasedbe Rage Against The Machine leta 2009, ko jim je uspelo na vrh božičnih lestvic spraviti najbolj znano skladbo zasedbe, Killing In The Name.

Na Facebookovi strani oboževalcev AC/DC We Salute You so napovedali srdit boj za prevlado na božičnih lestvicah: "Jasen rezultat naše ankete na družbenih omrežjih je bila zmaga skladbe Thunderstruck, tako da bomo vsi prenesli oziroma pretočili to klasiko iz leta 1990. Pa poglejmo, ali lahko postavimo AC/DC na vrh britanske božične lestvice za praznovanje 50-letnice skupine!" Thunderstruck je bil nosilni singel albuma The Razor's Edge iz leta 1990.