Na lanskem MMS-ju je slavila Lea Sirk s skladbo Moj profil. Foto: David Lotrič
Na lanskem MMS-ju je slavila Lea Sirk s skladbo Moj profil. Foto: David Lotrič

Avditorij Portorož – Portorose je na spletni strani objavil javni razpis s pogoji za udeležbo na 39. festivalu Melodije morja in sonca, ki bo 6. julija 2019 v Amfiteatru Avditorija Portorož.

Na 39. festivalu MMS bo predstavljenih 14 skladb. Novost letošnjega razpisa je manjše število povabljenih avtorjev ali izvajalcev od organizacijskega odbora festivala MMS, ki se je s sedem znižalo na pet. Strokovna komisija za izbor pa bo med prijavljenimi skladbami izbrala devet, in ne več sedem skladb. Poleg teh bo strokovna komisija za izbor med prijavljenimi izbrala še dve rezervni skladbi, in ne več tri kot v preteklosti.

Rok za prijavo skladbe je 17. april. Prijavitelji bodo o odločitvi strokovne komisije za izbor obveščeni do 17. maja. Žreb vrstnega reda nastopa bo predvidoma v maju.

Umetniški vodja 39. festivala MMS je Slavko Ivančić. Na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki nastaja v sodelovanju RTV Slovenija, Avditorija Portorož in Občine Piran, bodo podeljene naslednje nagrade: velika nagrada MMS 2019 ter nagrade strokovne žirije – za glasbo, besedilo, interpretacijo vokalnega solista in nagrada Danila Kocjančiča (za obetavnega izvajalca oziroma avtorja).

Lea Sirk - Moj profil (zmagovalni nastop)