Foto: EPA
Foto: EPA

Michael Bolton je na družbenih omrežjih razkril, da so mu pred kratkim diagnosticirali možganski tumor, ki so ga že uspešno operirali. Zaradi okrevanja je preložil svoje koncerte v ZDA, pod vprašajem pa je tudi njegova spomladanska turneja po Evropi.

Z grammyjem nagrajeni pevec je pred kratkim na družbenih omrežjih razkril, da mu je leto 2023 prineslo nekaj zelo nepričakovanih izzivov: "Tik pred prazniki so odkrili, da imam možganski tumor, ki zahteva takojšnjo operacijo. Zahvaljujoč neverjetni zdravstveni ekipi, je bila operacija uspešna. Zdaj okrevam doma in sem obdan z izjemno ljubeznijo in podporo svoje družine."

Bolton je dodal, da bo začasno prekinil turnejo, svoj čas in energijo pa bi rad namenil okrevanju po operaciji. "Zame je vedno najtežje razočarati svoje oboževalce ali prestaviti nastop, a brez dvoma trdo delam, da bi pospešil okrevanje in se kmalu vrnil k nastopom," je zapisal priljubljeni pevec. "Neskončno sem hvaležen za vso ljubezen in podporo, ki ste mi jo tako velikodušno izkazali vsa ta leta. Vedite, da hranim vaša pozitivna sporočila v svojem srcu in vam bom sporočil več novosti o svojem zdravju, takoj ko bom lahko," je dodal.

Ni sporočil, kako dolgo ga ne bo na odrih – v ZDA je imel v prihajajočih tednih napovedanih več nastopov, spomladi pa je načrtoval turnejo po Evropi. Lani je izvajalec izdal dva nova albuma, Spark of Light in Christmas Time. Pred tem je za Billboard povedal, da je začel pisati pesmi za Spark of Light med pandemijo covida-19, ker je želel deliti nekaj lepega v težkih časih: "Čutil sem odgovornost, da ljudem pomagam začutiti iskrico v njihovem življenju. Glasba je na ta način zelo močna. Moj delovni motiv vsak dan je postal, da z glasbo dosežem, da se ljudje počutijo bolje."