Miley Cyrus. Foto: Reuters
Miley Cyrus. Foto: Reuters

Himna o razhodu, v kateri se pevka opomni, da si lahko po koncu razmerja sama kupi rože, je prejela nagrado IFPI Global Single za leto 2023 le nekaj tednov po tem, ko je prejela dva grammyja.

Po navedbah IFPI-ja, ki uporablja podatke o fizični prodaji in digitalnih načinih dostave, da bi prišel do reprezentativne številke, je imel singel 2,7 milijarde pretokov na plačanih naročniških storitvah.

"Pesem, ki je hkrati dosegla vrhove lestvic v toliko državah, je skupaj s sporočilom o krepitvi moči odmevala po vsem svetu in je definicija resnične svetovne uspešnice," je dejal Lewis Morrison, direktor globalnih lestvic in certifikatov pri IFPI-ju.

Umetniki iz Nigerije in Mehike so se prvič uvrstili med najboljših deset: pesem Rema Calm Down s Seleno Gomez je bila uvrščena na 2. mesto, La Bebe Ynga Lvcasa in Pesa Plume pa na 6. mesto, kar poudarja porast priljubljenosti afrobeatsov in mehiških žanrov.

Ameriška zvezdnica Taylor Swift, ki jo je IFPI prejšnji teden že četrtič razglasil za najbolje prodajano glasbenico leta, je s pesmima Cruel Summer in Anti-Hero zasedla 7. in 9. mesto.

Seznam najbolje prodajanih singlov leta 2023:

1. Miley Cyrus – Flowers

2. Rema, Selena Gomez – Calm Down

3. SZA – Kill Bill

4. The Weeknd, Ariana Grande – Die For You

5. Harry Styles – As It Was

6. Yng Lvcas, Peso Pluma – La Bebe

7. Taylor Swift – Cruel Summer

8. Morgan Wallen – Last Night

9. Taylor Swift – Anti-Hero

10. Jung Kook – Seven (Feat. Latto)