Mirna Bogdanović, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca
Mirna Bogdanović, foto: Radio Prvi/Tone in Natan Jurca

Džezovska pevka in skladateljica Mirna Bogdanović, ki živi v Berlinu, je svojo glasbeno pot začela s študijem klasičnega klavirja na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nato pa jo je glasbena pot vodila v Celovec in potem še v Berlin, kjer je doštudirala džezovsko petje na Džezovskem inštitutu.

Decembra 2020 je izdala prvenec Confrontation, za katerega je junija 2021 prejela nagrado deutscher jazzpreis za debitantski album leta. Na njem najdemo skladbe iz različnih ustvarjalnih obdobij; nekatere glasbene zamisli so nastale že med študijem v Berlinu, kjer živi in deluje že 11 let.

Mirna Bogdanović in Big Band RTV Slovenija
Dirigent in aranžer: Lojze Krajnčan
Sititeater, petek, 14. aprila 2023, ob 20.00

Maja 2023 bo izšel Mirnin novi album z naslovom Awake, ki ga snuje s stalno skupino glasbenikov Mirna Bogdanović Group, pri projektu pa so se jim pridružili še Chris Hyson (producent), Asger Nissen (alt saksofon), Paul Santner (ukulele) in godalni kvartet Rothko.
V Prvi vrsti je nastopila z Big Bandom RTV Slovenija, slišali pa smo tri avtorske skladbe: Dancing in The Dark, Confrontation in Only Child. Avtor priredb je Lojze Krajnčan.

Mirna Bogdanović in Big Band RTV Slovenija