Morrissey je vrelec (milo rečeno) nenavadnih izjav. Foto: EPA
Morrissey je vrelec (milo rečeno) nenavadnih izjav. Foto: EPA

Norvežani svoje nestrinjanje izražajo tudi prek družbenih omrežij, na katerih se pojavljajo kritični komentarji z oznakami, kot sta "bizarno" in "žalostno".

Toda organizatorji koncerta stojijo za svojo odločitvijo. Kot so pojasnili, je bila Morrisseyjeva izjava sicer "ogabna", a jih je prepričal z dodatno razlago. Nekdanji frontman skupine The Smiths je namreč zaprisežen vegetarijanec.

Med izvajalci na koncertu, ki bo v počastitev Nobelovih nagrajencev potekal 11. decembra, bosta tudi britanski pevec James Blunt in sirski glasbenik Omar Souleyman.

Spomnimo, v grozljivem pokolu desničarskega skrajneža Andersa Behringa Breivika v središču Osla in na otočku Utoya je julija leta 2011 umrlo 77 ljudi.

Vedno v središču pozornosti
Oktobra je po številnih zapletih izšla tudi Morrissseyjeva biografija, ki predstavlja življenje 54-letnega Stevena Patricka Morrisseyja ter njegovo vlogo v skupini The Smith, ki velja za eno najboljših britanskih zasedb.

Morrissey si je po ločitvi od skupine leta 1987 zgradil uspešno samostojno kariero, poznan pa je po provokativnih kritikah britanske politike in kraljeve družine ter po pogostih odpovedih koncertov.