Oboževalci so ob razliki v ceni zgroženi. Foto: EPA
Oboževalci so ob razliki v ceni zgroženi. Foto: EPA

Uporabniki družbenih omrežij so nad organizacijo koncerta v nočnem klubu Omnia močno razočarani, postopek prodaje pa se jim zdi seksističen.

Tovrstna diskriminacija glede na spol je zakonsko prepovedana v nekaterih ameriških zveznih državah, med drugim v Kaliforniji, Marylandu, Pensilvaniji in Winsconsinu.

S tem zakonom so prepovedali favoriziranje enega spola - recimo promocije ženskih večerov, kjer so za nežnejši spol na voljo cenejše vstopnice. Ta prepoved v Nevadi ni urejena, zato je takšno postavljanje cen še vedno dovoljeno.

Temu bi morali nasprotovati vsi
"Ne morem se odločiti, ali je to feminizem ali seksizem,"
je na družbenem omrežju zapisala ameriška novinarka Jessica Roy. Nekateri so razliko v ceni povezovali z glasbenikovim dekletom Taylor Swift, ki je močna zagovornica feminizma.

"Pogosto slišimo, da morajo ženske za določene stvari plačati več kot moški," je za Telegraph dejal britanski novinar in urednik Martin Daubney. "V bistvu je precej ustaljena praksa, da morajo za vstop v nočne klube več plačati prav moški."

Ženski večeri dekletom velikokrat ponujajo prost vstop in/ali brezplačno pijačo, medtem ko mora moška populacija za oboje plačati. "Zdi se, da gre pri koncertu Calvina Harrisa za podobno zadevo," je dodal Daubney. To ne bi smelo vznemiriti le moških, temveč bi morali biti užaljeni vsi.