Moveknowledgement so: Miha Blažič (vokal), Uroš Weinberger (kitara), Dejan Slak (bas),  Miha Šajina (klaviature) in David Cvelbar (bobni). Foto: Facebook
Moveknowledgement so: Miha Blažič (vokal), Uroš Weinberger (kitara), Dejan Slak (bas), Miha Šajina (klaviature) in David Cvelbar (bobni). Foto: Facebook
Moveknowledgement pred koncertom v Kinu Šiška

Za svoj zadnji album so sami naredili vse - od albuma do ovitka. "To, da to, kar damo iz rok, sami naredimo, je nekaj, kar smo končno dosegli. Ni več presenečenj. To, kar si hotel, dobiš. Ne zaupamo več nikomur," je v pogovoru za MMC dejal klaviaturist skupine Miha Šajina. Pri Pumpdownu so se člani skupine, ki prihajajo iz Novega mesta in Ljubljane, odločili za malo bolj kompaktno rockrazličico. "Mogoče so malo bolj standardne forme, kot so bile vse doslej," je pojasnil Šajina. "Z vsake plošče gremo v neko svežino," ga je dopolnil kitarist Uroš Weinberger.

Naslov za album je nastal v glavi Šajine. "Govor je bil o danceskladbah iz devetdesetih let prejšnjega stoletja: 'Pump it, pump it.' In smo rekli, da ne bo preveč klišejsko, naj bo Pump down," je pojasnil Šajina. "Sicer je res vse skupaj abstraktno. Tudi teksti. Vse je zapakirano v en poseben občutek. Se mi zdi, da Pumpdown izstopa malo iz tega. Tudi tekst je bil zadnji, ki smo ga naredili in je tudi neki zaključek plošče. V besedilu pa vsebuje vse naslove skladb iz albuma," je dodal Weinberger.

Cel pogovor si lahko pogledate v videu desno.

Skupina se po krajši odsotnosti (predvsem na račun samostojnih uspehov njihovega vokalista N'Toka z njegovo zadnjo ploščo Parada ljubezni) znova vrača tudi na koncertne odre. Že v petek bodo nastopili v Kinu Šiška.

Še vedno v prvi vrsti koncertna skupina
Moveknowledgement je petčlanska skupina, ki je svojo glasbeno pot začela leta 2000 v Novem mestu. Skozi leta so raziskovali različne glasbene žanre, od funka in jungla na prvencu Sun Sun (2003), soula in hiphopa na drugem albumu Ant People (2005) pa do duba in rocka, ko so leta 2007 v prenovljeni zasedbi posneli kritično odlično sprejeti album Listen to Nebukadnezar. Vmes so se precej posvečali improvizaciji (nazadnje skozi elektronsko obarvan projekt Moveknowledgement FreePop Orchestra), sodelovali z različnimi glasbeniki in vizualnimi umetniki ter pogosto koncertirali po različnih koncih Evrope.

Moveknowledgement pred koncertom v Kinu Šiška