Aprila je minilo 50 let od razhoda znamenite skupine The Beatles. Foto: AP
Aprila je minilo 50 let od razhoda znamenite skupine The Beatles. Foto: AP

Skladba z naslovom Angel In Disguise je ena redkih še neslišanih skladb, ki so jo skupaj ustvarili nekdanji člani The Beatles. McCartney in Starr sta demo skladbe posnela za Ringov samostojni album iz leta 1992 z naslovom Time Takes Time, a je na koncu glasbenik ni uvrstil v ožji izbor.

Kaseto zdaj na dražbi prodaja nekdanji luksemburški radijski voditelj Tony Prince, dosegla pa naj bi ceno nekje do 20 tisoč funtov. Četrtino izkupička bodo namenili britanskemu javnemu zdravstvu, preostanek denarja pa bo namenjen radijskemu projektu trenutnega lastnika.

Na kaseti sta na voljo dve izvedbi skladbe – surovi demo posnetek z McCartneyjevim petjem in verzijo, v kateri se je v vlogo pevca postavil znameniti bobnar Starr, dodani pa so še spremljevalni vokali in dodatni inštrumenti.

Skladbo Angel in Disguise sta napisala Paul McCartney in Ringo Starr. Foto: EPA
Skladbo Angel in Disguise sta napisala Paul McCartney in Ringo Starr. Foto: EPA

Poleg tega je na kaseti še demo posnetek Starrove skladbe Everyone Wins, ki bo na spletni dražbi z ostalo memorabilijo na voljo 19. maja, še poroča BBC.

"Vsaka na novo odkrita skladba, povezana z The Beatles, je za oboževalce vedno navdušujoča. Sodelovanje Starra in McCartneyja pa to kaseto naredi še toliko bolj zanimivo," je za BBC pojasnil poznavalec zasedbe Chris Shaw. "Vseeno pa dejstvo, da pesem Angel in Disguise ni bila uvrščena na Starrov album, nakazuje na to, da ne gre ravno za najboljšo pesem na svetu."

50 let od razhoda znamenite skupine

Ravno prejšnji mesec je sicer minilo 50 let od razhoda znamenite skupine. Slavna četverica, ki se je neuradno razšla 10. aprila 1970, je še vedno priljubljena in prisotna vsaj v duhu, če ne tudi drugače, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Paul McCartney je 10. aprila 1970 javno napovedal, da zapušča skupino. Bilo je tik pred izdajo njegovega prvega samostojnega albuma. Kratki "ne" v odgovor na vprašanje, ali je predvidel čas, ko bo njegovo plodno sodelovanje z Beatlom Johnom Lennonom spet vzklilo, pa je po pisanju AFP-ja govoril sam zase.

"McCartney se razhaja z Beatli," je zapisal The New York Times. Konec istega leta je na sodišču zahteval prekinitev pogodbe z The Beatles. Pravni spori so se nadaljevali še nekaj let po razpadu, saj se je skupina uradno razšla šele 29. decembra 1974, ko je Lennon podpisal prekinitev partnerstva.