Skupino sestavljata brata Shannon in Jared Leto in Tomo Miličević. Foto: EPA
Skupino sestavljata brata Shannon in Jared Leto in Tomo Miličević. Foto: EPA

Ljubljanski del festivala Mars bo v četrtek, 26. maja, na ploščadi Fontana na Gospodarskem razstavišču. Nosilec slovenskega dela bo Moby, ameriški glasbenik, tekstopisec in didžej, ki ustvarja ambientalno elektronsko glasbo. Poleg Mobyja so že potrjeni tudi srbski Darkwood Dub ter slovenski elektronski 'live act' Rotor.

Znano pa je tudi prvo ime zagrebške postojanke festivala Mars, ki bo hrvaško prestolnico "zazibal" 10. junija na dvorišču obrata Jedinstvo na Trnjanskem nasipu. Na festival prihaja moderni rockovski trio iz Los Angelesa 30 Seconds to Mars, katerega vodja je privlačni pevec in igralec Jared Leto. Na naše območje prihajajo prvič.

Skupina s kilometrino
30 Seconds To Mars so po izidu tretjega studijskega albuma This Is War nastopili na odrih največjih festivalov po vsem svetu - Lollapalooza, Download, Rock Am Ring, Frequency ... Prodali so več kot šest milijonov albumov, njihovi videospoti pa so na portalu You Tube dosegli več kot 150 milijonov ogledov.

Brata Leto (Shannon na bobnih in Jared, vokalist in kitarist) sta skupino 30 Seconds To Mars ustanovila leta 1998 v Los Angelesu. Jareda moderno popobčinstvo pozna kot enega najvidnejših hollywoodskih igralcev mlade generacije na prehodu v novo tisočletje (videti ga je bilo v filmih Rekviem za sanje, Klub golih pesti, Ameriški psiho, Soba za paniko in drugih), ki je v začetku 90. prišel v Los Angeles iskat srečo in pot do svoje glasbene kariere. To je ponovno obudil med premori med snemanji filmov in se po nekaj letih popolnoma posvetil glasbi in skupini 30 Seconds To Mars.

Drugi nastopajoči v hrvaškem delu Mars Festivala 2011 bodo znani v prihodnjih dneh.