5. september ob 20.00 na TV SLO 1

V posnetku si boste lahko prireditev ogledali v soboto, 5. septembra ob 20. uri na TV SLO 1.

Pod taktirko dirigentov Lojzeta Krajnčana, Tadeja Tomšiča in Patrika Grebla ter izvedbi Big Banda in Simfoničnega orkestra RTV Slovenija so zazvenele zimzelene uspešnice. Greblo je na tiskovni konferenci spomnil, da sta primarna dejavnost Big Banda RTV Slovenija, ki velja za osrednjega nosilca slovenske zabavne in džezovske glasbe, snemanje in ustvarjanje programa v studiu, a so člani banda vselej zadovoljni, da lahko nastopijo tudi pred živim občinstvom.

Ob 75. obletnici delovanja so se v big bandu kljub trenutnemu položaju in omejenim sredstvom odločili, da k sodelovanju povabijo osem priznanih solistk: Alenko Godec, Nuško Drašček, Evo Hren, Jadranko Juras, Mio Žnidarič, Nino Strnad, Aniko Horvat in Sašo Lešnjek, ter solista Janeza Bončino - Benča in Ota Pestnerja. Poletni večer bo povezovala priljubljena televizijska voditeljica Bernarda Žarn.

Greblo je dejal, da je v program enega večera sicer težko strniti 75 let avtorjev, izvajalcev, solistov in dirigentov, zato so si določili nekaj opornih točk. Izvajali so dela dirigenta in skladatelja filmske glasbe Bojana Adamiča, ki je big bandu postavil trdne umetniške temelje, dirigenta in umetniškega vodjo Jožeta Privška, ki je zasedbi posvetil več kot 4000 priredb in skladb, ter Lojzeta Krajnčana, ki je dirigentsko vodstvo od Privška prevzel leta 1992. Vsi trije bodo predstavljeni s po enim instrumentalnim delom.

Nocojšnji koncert so izvedli z zavedanjem, da je minilo šele prvih 75 let, sami pa polni energije zrejo v naslednjih 75, pojasnjuje Greblo.

Poletna noč posvečena Big Bandu RTV Slovenija

Poletna noč posvečena častitljivi obletnici Big Banda RTV Slovenija