Dragojević je 29. julija 2018 v 71. letu starosti preminil v splitski bolnišnici za posledicami raka na pljučih. Foto: BoBo
Dragojević je 29. julija 2018 v 71. letu starosti preminil v splitski bolnišnici za posledicami raka na pljučih. Foto: BoBo

Drevišnji koncert, na katerem bosta med drugim nastopila Nina Badrić in Petar Grašo, so naslovili Trag u beskraju, po naslovu ene izmed številnih Dragojevićevih uspešnic, tako pa je naslov tudi biografiji legendarnega hrvaškega glasbenika, ki jo je napisal splitski novinar Zlatko Gall. Knjigo bodo predstavili pred drevišnjim koncertom.

Na koncertu na osrednjem trgu v Veli Luki bodo nastopili številni izvajalci, med drugim nekdanja Oliverjeva spremljevalna skupina Dupini in godalni orkester z dirigentom Alanom Bjelinskim, je mogoče izvedeti na spletni strani občine Vela Luka.

Četrtkov koncert so prav tako naslovili po eni izmed Dragojevićevih pesmi – Evo mene među moje. Nastopila bo vrsta mladih hrvaških glasbenikov, med njimi Mia Dimšić, Dino Jelusić in Iva Ajduković, ki bodo zapeli Oliverjeve zimzelene uspešnice. Ob polnoči bodo predvajali posnetke z Dragojevićevega koncerta v pariški Olympii.

Teden spomina na enega velikanov hrvaške popularne glasbe bodo sklenili v petek z džezovskim koncertom in nastopom Ines Tričković in benda.

Zaradi protiepidemioloških ukrepov bodo vse prireditve potekale na prostem. Osrednje prizorišče bodo skušali organizatorji razbremeniti tudi tako, da bodo koncert mogoče spremljati tudi na zaslonih v več gostinskih objektih v Veli Luki ter na videozidovih ob obali in v parku v središču mesta.

Organizatorji so zagotovili tudi neposredni prenos drevišnjega in četrtkovega koncerta na kabelski televiziji Max TV, kanalu YouTube in Facebookovi strani Hrvaškega telekoma. Koncerta bo mogoče spremljati v živo tudi na hrvaškem nacionalnem radiu.

Letošnja manifestacija v spomin na Dragojevića se je začela v ponedeljek, ko so v Veli Luki odprli razstavo Oliver v Luki/Luka v Oliverju.

Na občini Vela Luka so tudi napovedali, da bodo jeseni začeli prenavljati tamkajšnji kulturni center, v katerem nameravajo urediti Dragojevićevo spominsko zbirko.