Guttijeva Foto: Miloš Radosavljević
Guttijeva Foto: Miloš Radosavljević
The Tide
The Tide imajo od naštetih skupin za seboj morda največ kilometrine in tržnega uspeha. Foto: The Tide
Grimmski zvenijo malce temačnejše. Foto: Grimmski
Naleen sledijo tradiciji britanskega novega vala

V četrtek, 16. 10. ob 21.00 se bodo namreč v Gala hali predstavile že uveljavljene, a morda znane le bolj alternativni eliti, skupine The Tide, Gutti, Grimmski in Naleen.



Gutti z mislimi pri drugem albumu
Petčlanska zasedba Gutti sledi tradiciji melodičnega "indie" rocka na osnovi dveh kitar, bobnov, basa in vokala, prepletenih s sintetičnimi vzorci in udarnimi ritmi. Gutti so nastali pred štirimi leti, njihov največji uspeh pa nedvomno predstavlja v začetku letošnjega leta izdan prvenec All eyes on you, s katerega je tudi uspešnica This Love. Na koncertu v Gali hali bodo predstavili del debitantskega albuma in nekaj povsem novih pesmi, ki zaenkrat še čakajo na izid naslednjega albuma.

Multikulturniki The Tide
Skupina The Tide, ki je leta 2006 izdala debitanski album Love & Trust, se je skozi vsa leta dokazovala tudi v drugih kulturnih smernicah. Tako so leta 2007 posneli soundtrack za švedski celovečerni film En Natt (Noč), sodelovali s plesno skupino Mana na uličnih performansih po Sloveniji in organizirala skupno klubsko turnejo z Neilom Leytonom & The Ghosts. Leta 2008 so izdali drugi album Live & Clean. Njihovo glasbo zaznamuje harmoničnost aranžmajev, melodičnost in pomenska besedila, na koncertih pa pride do izraza tudi njihova povezanost z občinstvom. V Gala hali bodo predstavili pesmi iz svojega petletnega ustvarjanja.

Grimmski do uspeha s Petrom Penkom
Zasedba Grimmski se suvereno obrača v malce temačnejše zveneči rock, v katerem se spogleduje tako z njegovo bolj žametno tradicijo, kot s sodobnimi trendi v svetu glasbe. Po dobrih dveh letih ustvarjanja in občasnega koncertiranja se je skupina odločila posneti svojo prvo ploščo. Tako je v sodelovanju s producentom Petrom Penkom nastal album Random Saviour, ki je na voljo na spletni strani skupine, od nedavnega pa tudi kot zgoščenka. To jesen bodo Grimmski v živo predstavljali predvsem material s plošče, slišati pa bo mogoče tudi nekaj neizdanih skladb.

Naleen nasledniki "brit indie" rocka
Naleen od svojega nastanka leta 2006 navdih črpajo v sodobnegm alternativnem rocku (BRMC, The Vines, Oasis, Kings of Leon, Coldplay ...). Po več studijskih demih jih letos čaka snemanje prvega singla. Na koncertu lahko pričakujete nov repertoar pesmi in drugačne, bolj razgibane aranžmaje starih, saj bodo tokrat prvič nastopili z basistom Primožem.

Vstopnina za mega koncert neodvisne slovenske glasbene scene je 6 evrov.

K. S. in Gala hala