Z zmago so Lordiji Evrosong pripeljali na Finsko, kjer bo tekmovalo 43 držav. Foto: EPA
Z zmago so Lordiji Evrosong pripeljali na Finsko, kjer bo tekmovalo 43 držav. Foto: EPA

V finalu tekmovanja, ki ga bo po zmagi Lordijev gostila Finska, bo še vedno prostora le za 24 držav, zato jih bo kar 29 moralo najprej v polfinale. Med njimi bo tudi Slovenija, ki mora kandidata šele izbrati. Na razpis je prispelo 90 pesmi, med katerimi bo strokovna žirija izbrala 23 polfinalistov, 24. pa bo dala oddaja Spet doma iz Bitke talentov.

Finci se na Evrosong že pripravljajo in so rekrutirali ekipo avtorjev, ki bi deželo predstavili kot deželo, polno nasprotij, saj se v državi na severu Evrope prepletajo tradicija in mistika ter najsodobnejša tehnologija in dizajn.

"Pošasti" pripeljale novo občinstvo

Preberite si več o letošnjem izboru in novostih, ki se obetajo za naslednji slovenski izbor.
Inovativnost je bilo mogoče opaziti tudi v Atenah, kjer je po letih popevk zmagala hardrockerska pesem, ki so jo izvedli z maskami zakriti Lordiji. Čeprav so se nekateri nad "pošastmi iz pekla" zgražali in so jih pred tekmovanjem celo nekateri Finci želeli poklicati iz Aten, pa je po koncu tekmovanja prevladalo mnenje, da je bila njihova zmaga zelo dobrodošla, saj naj bi se zanimanje za Evrosong spet povečalo tudi med mladimi.