Alex Volasko je o sporočilu svoje pesmi dejal: 'Pomembno je, kaj nosimo v sebi in da imamo radi drug drugega.' Foto: Jani Ugrin
Alex Volasko je o sporočilu svoje pesmi dejal: 'Pomembno je, kaj nosimo v sebi in da imamo radi drug drugega.' Foto: Jani Ugrin
Ana Maria Mitić
Voditeljica Ana Maria Mitić se je predstavila tudi s pevskimi vložki. Foto: Jani Ugrin

Volasko je nagrado - stekleni krožnik Steklarne Rogaška in 1.500 evrov, ki jih je podarilo združenje Sazas, prejel iz rok direktorice Televizije Slovenija Ljerke Bizilj, ob tem pa dejal, da si močno želi, da bi festival Poprock postal tradicionalen, saj je odlična priložnost za mlade glasbenike, da se predstavijo.

Po zmagi je dodal: "Ne morem verjeti. Izjemna čast je prvič zmagati na takšnem festivalu. Upam, da bo šlo veliko mladih po mojih stopinjah. Čas je zdaj."

V nedeljo boste lahko na MMC-ju prebrali reportažo iz zakulisja Poprocka, TUKAJ pa lahko še enkrat prisluhnete vsem desetim skladbam.

Alex se je predstavil s skladbo Pesem in poljub, pod katero se je podpisal kot avtor glasbe, besedila in aranžmaja.

Deset novih skladb
Na festivalu, ki je potekal v živo iz studia 1 Televizije Slovenija, se je predstavilo deset izvajalcev: ADAMSredi Ljubljane, Anja Kotar Čas je zdaj, Voranc BohJutro v Tivoliju, Josip BrassMina, Kristina Oberžan in Matevž Šalehar - Hamo Zato živim, Orlek Sončen dan, ClemensJst bi te mel, E.V.A.Otrok, Alex Volasko Pesem in poljub in Društvo mrtvih pesnikov Balet. Vsi izvajalci so nastopili v živo ob spremljavi svojega ali hišnega benda.

Žirija izbrala trojico, nato glas ljudstva
Žirija, ki bo predstavljena prihodnji teden na festivalu Popevka, je poslušala vse pesmi in oddala točke od ena do pet. Nato je bila odločitev o zmagovalcu festivala v rokah gledalcev in poslušalcev, ki so med tremi superfinalisti - Anjo Kotar, Vorancem Bohom in Alexom Volaskom deset minut lahko glasovali za skladbo, ki se jim je najbolj usedla v ušesa. Odločili so se za Volaska, koliko glasov je dobil, pa niso razkrili.

Jan, Lara, Zlatko, ...
Skozi večer nas je vodila voditeljica, igralka in improvizatorica Ana Maria Mitić, med glasbenimi gosti pa je bil tudi Zlatko, ki je združil moči prav z Mitićevo. Ana Maria je v spremljevalnem programu z Leo Sirk in Karin Zemljič zapela tudi zimzeleno popevko Mini maxi, svojo skladbo Prelepa za poraz je odpel Jan Plestenjak, Lara Baruca in Tina Marinšek pa sta skupaj zapeli in zaplesali na skladbo Dan neskončnih sanj.

DSZG 2016 - Poprock, Popevka in Ema
Poprock je bil prvi izmed treh festivalskih večerov v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe (DSZG), ki jih v tem mesecu ponuja Televizija Slovenija. 20. februarja se bo skupaj z revijskim orkestrom RTV Slovenija predstavila še "stara dobra" Popevka, na kateri se bo prav tako predstavilo deset izvajalcev, v soboto, 27. februarja, pa bo za piko na i sledila Ema, na kateri bomo dobili novega slovenskega predstavnika na Pesmi Evroviziji.

Utrinke s Poprocka (ter priprave na Popevko in Emo) lahko spremljate tudi na družbenih omrežjih:
- Facebook,
- Twitter,
- in Instagram.

Fotoutrinki tudi na MMC-jevem Instagramu.


Zmagovalni skladbi Alexa Volaska lahko prisluhnete spodaj, v galeriji pa si oglejte tudi utrinke s festivala.