Foto: Reuters
Foto: Reuters

Turneja Farewell Yellow Brick Road, ki se konča osmega julija letos, je krepko pred zadnjim koncertom Eltona Johna po zaslužku prehitela dosedanja rekorderja Eda Sheerana in U2. "Rocket man" je že oktobra lani prehitel irsko zasedbo, ki je s svojo turnejo 360° na 110 nastopih (neverjetnih 66.000 obiskovalcev na koncert) iztržila nekaj več kot 736 milijonov ameriških dolarjev. Pred kratkim pa mu je uspelo preseči tudi Eda Sheerana, ki je na 255 nastopih turneje The Divide namreč zaslužil dobrih 776 milijonov ameriških dolarjev.

John je v štirih letih kar 278-krat nastopil v največjih dvoranah Severne Amerike, Evrope in Oceanije, do julija pa ga predvidoma čaka še 22 nastopov. Še posebej čustven bo njegov zadnji koncert v Združenem kraljestvu na festivalu Glastonbury. "Ne bi mogel biti bolj navdušen. Komaj čakam, da stopim na oder festivala Glastonbury, na oder najboljšega festivala na svetu," je zapisal decembra, ko je potrdil svoj nastop.

Turneja Farewell Yellow Brick Road

Eden najvplivnejših glasbenikov generacije, Elton John, je s turnejo Farewell Yellow Brick napovedal konec svojih nastopov v živo, saj se želi posvetiti družini, predvsem svojim otrokom. Čeprav bo še ustvarjal glasbo, po svetu ne bo več potoval. Tudi zato vse od leta 2018, ko je začel triletno poslovilno turnejo, do zadnjega kotička polni vsa največja svetovna prizorišča. Sicer je – podobno kot turneje preostalih izvajalcev – njegove nastope močno zavlekla epidemija, zato bo svoj svetovni pohod v Stockholmu sklenil šele julija leta 2023.