Phil Collins, frontman skupine Genesis. Foto: EPA
Phil Collins, frontman skupine Genesis. Foto: EPA

Genesis so svoje glasbene pravice septembra prodali glasbeni skupini Concord, medtem ko je Sting svoj celotni glasbeni katalog, tako solistični kot tisti s svojo skupino The Police, februarja prodal glasbeni skupini Universal.

Med izvajalci na seznamu je kot edina ženska predstavnica Taylor Swift, ki se je z 92 milijoni dolarjev zaslužka uvrstila na 9. mesto. Po podatkih Forbesa njen dobiček izvira primarno iz fizične prodaje plošč, pretočnih vsebin, spletnih prenosov in licenc.

Taylor Swift, edina ženska v deseterici. Foto: AP
Taylor Swift, edina ženska v deseterici. Foto: AP

Na deseto mesto se je kot novinec z 88 milijoni dolarjev uvrstil Bad Bunny, pri čemer lahko portoriški raper večino svojih finančnih uspehov pripiše svojima izjemno uspešnima turnejama Último Tour Del Mundo in The World’s Hottest Tour, ob tem pa še pokroviteljskim pogodbam s Corono, Cheetos in Adidasom.

Režiser Titanika in Avatarja James Cameron je lani zaslužil 95 milijonov dolarjev in se uvrstil na 8. mesto, medtem ko na šestem mestu najdemo Brada Pitta, ki je zaslužil 100 milijonov dolarjev s prodajo večjega dela svoje produkcijske hiše Plan B.

A najvišje se je od hollywoodskih predstavnikov uvrstil Tyler Perry, ki je leto končal s 175 milijoni dolarjev in pristal na tretjem mestu.

Seznam desetih najbolj plačanih v šovbiznisu:

1. Genesis – 230 milijonov dolarjev
2. Sting – 210 milijonov dolarjev
3. Tyler Perry – 175 milijonov dolarjev
4. Trey Parker & Matt Stone – 160 milijonov dolarjev
5. James L. Brooks & Matt Groening – 105 milijonov dolarjev
6. Brad Pitt – 100 milijonov dolarjev
7. The Rolling Stones – 98 milijonov dolarjev
8. James Cameron – 95 milijonov dolarjev
9. Taylor Swift – 92 milijonov dolarjev
10. Bad Bunny – 88 milijonov dolarjev