Beatli so se ob koncu 60. let začeli ukvarjati s tradicionalno indijsko spiritualnost in jogo. Foto: Wikipedia
Beatli so se ob koncu 60. let začeli ukvarjati s tradicionalno indijsko spiritualnost in jogo. Foto: Wikipedia

V Birminghamu so odkrili novo pesem legendarne skupine The Beatles, v kateri lahko slišimo Georgea Harrisona in Ringa Starra. Posnetek je znanec odkril na podstrešju novinarja Suresha Joshija, ko ga je obiskal med pandemijo.

Joshi je s člani skupine prijateljeval v poznih 60. letih, ko jih je seznanil z indijskim učiteljem joge Maharisjijem Maheshom Yogijem, so povedali v muzeju Beatlov v Liverpoolu. Na posnetku z naslovom Radge Shaam lahko slišimo tudi glas leta 2001 umrlega Harrisona, kako poje pesem, ki jo je napisal novinar. "Pesem govori o tem, da smo vsi eno in da je svet kot ostriga," je o posnetku povedal Joshi in dodal, da "smo se tega dokončno zavedeli med pandemijo".

Člani so poleg druženja z različnimi guruji joge za nekaj časa tudi odpotovali v Indijo, kjer so se srečali s prej omenjenim Yogijem. Najdena pesem močno črpa iz tradicionalne indijske spiritualne glasbe, posnetek, na katerem igrata Harrison na kitari in Starr na bobnih, pa je bil restavriran in objavljen ta teden.

Takšna odkritja so izjemno redka, saj so oboževalci zasedbe The Beatles natančno preučili vsako minuto življenja legendarne zasedbe in izsledili vse nastale zvočne posnetke. Najdena pesem je bila posneta le enkrat posebno za Joshija, ki pa je nanjo popolnoma pozabil. Zaradi tega se nikoli ni pojavila v nobenem zapisu ali seznamu, oboževalci pa zanjo sploh niso vedeli.