Bo moral pred sodnika? Foto: EPA
Bo moral pred sodnika? Foto: EPA

Irving Azoff, ustanovitelj podjetja Front Line Management, je že podal prijavo, v kateri Axla Rosea obtožuje, da mu dolguje dva milijona zelencev. Kot trdi Azoff, sta imela z Roseom ustni dogovor, da mu slednji izplača 15 odstotkov zaslužka od nastopov.

Azoff je poleg Gunsov pod svoje okrilje v preteklosti vzel tudi The Eagles in Joeja Walsha, trenutno pa je direktor podjetja Live Nation Entertainment, ki je pred kratkim prevzelo podjetje Ticketmaster. No, iz zdajšnjega menedžmenta Axla Rosa pa so za zdaj še brez komentarjev.

Na odrih so že 25 let
Guns N' Roses, ki so do zdaj po svetu prodali okoli 90 milijonov albumov, so nastali v Los Angelesu leta 1985. Njihov 1987 debitantski album Appetite for Destruction je bil prodan v več kot 25 milijonov kopij. Skladba Welcome to the Jungle pa je leta 1988 zazvenela tudi v filmu The Dead Pool s Clintom Eastwoodom.

Od izvirne zasedbe v sestavi Axl Rose (vokal),Tracii Guns (kitara), Ole Beich (bas), Izzy Stradlin (kitara) in Rob Gardner (bobni) je danes v skupini le še Rose. Izdali so osem albumov, zadnji Chinese Democracy je izšel leta 2008.