Britney Spears. Foto: Reuters
Britney Spears. Foto: Reuters

Čeprav bo pesem izšla že ta petek, se britanski legendarni glasbenik na počitnicah v Franciji ni mogel ustaviti, tako da je gostom restavracije La Guerite v Cannesu na improviziranem nastopu predstavil težko pričakovano pesem.

Odziv gostov je bil odličen, trenutek pa je delil tudi na Instagramu, tako da lahko širni svet prisluhne pesmi.

Ta je mešanica uspešnic Eltona Johna The One in Tiny Dancer, pri čemer ameriška popprincesa zapoje besedilo obeh pesmi ob poskočnem klubskem ritmu.

Projekt bo prekinil več let glasbenega zatišja Britney Spears – zadnji studijski album Glory je izdala leta 2016, štiri leta pozneje so ga dopolnile še dodatne pesmi Mood Ring, Swimming in the Stars in Matches.

Pesem naj bi posneli prejšnji mesec v Los Angelesu v dveh dneh. Duet je bil Eltonova ideja in Britney je njegova velika oboževalka, je zapisal ameriški tabloid NY Post, ki se je skliceval na neimenovanega poznavalca industrije.

Elton John je na Instagramu razkril naslovnico za singel.

Čeprav se je Britney Spears po dolgem boju lani po 13 letih dokončno znebila očetovega nadzora nad svojim zasebnim življenjem in premoženjem, se popzvezdnica ni odločila za takojšnjo vrnitev na glasbene odre. "Ljudje nimajo pojma, kakšne grozne stvari so mi bile storjene. In po tem, kar sem preživela, me je strah ljudi in posla!"

Pesem Hold Me Closer naj bi bila po slogu in zvoku podobna duetu Eltona z Duo Lipo –pesem Cold Heart je lani postala svetovna uspešnica.

Skladba je združevala elemente več Eltonovih klasik, vključno z Rocket Man, Sacrifice in Kiss The Bride. Pesem je bila nominirana za singel leta na podelitvi britanskih glasbenih nagrad brit.