Foto: AP
Foto: AP

Kmalu po pričakovanem izidu albuma je 46-letnik na družabnih omrežjih objavil sporočilo glasbenici: "Ali te lahko pokličem glede dovoljenja za skladbo New Body na novem albumu?" Minaj se je na Instagramu v živo odzvala z besedami: "Glede Kanyeja, ta vlak je odpeljal s postaje, v redu? Brez zamere, a sem pravkar izdala čisto nov album. Zakaj bi izdala pesem, ki je stara tri leta?"

New Body, oda lepotnim posegom, pravzaprav sega še dlje v preteklost, v leto 2018. Takrat jo je West hotel vključiti na pozneje zavrženi album Yandhi. Nato je bila skladba znova posneta za gospel album Jesus Is King (2019) z domnevno bolj duhovno vsebino in novimi verzi Nicki Minaj. Pevka se je takrat pritoževala, da je za skladbo napisala že tri različna besedila, a se z Westom nista mogla poenotiti. Pesem naj bi nato bila predvidena še za vključitev na album Donda (2021), Minaj pa jo je takrat naslovila kot "uspešnico, ki je pobegnila".

Potem ko je izdal album Donda, je West podal vrsto antisemitskih izjav, ki so naletele na plaz kritik. Kmalu po tem, ko je West pohvalil Adolfa Hitlerja in nacistično stranko, je Joe Biden izdal izjavo, da se je holokavst zgodil, nemški diktator pa je bil demonska figura: "Namesto da bi mu dali platformo, bi morali naši politični voditelji klicati in zavračati antisemitizem, kjer koli se skriva. Molk je sokrivda.”

Po njegovih izjavah je vrsta podjetij prekinila sodelovanje z Westom, vključno s podjetjem Adidas, ki je skupaj z glasbenikom izdalo izjemno priljubljeno linijo obutve Yeezy. Namesto odloženih Vultures je West zdaj napovedal Yzy Pod, njegov "prvi izdelek po osvoboditvi od Adidasa". Nogavici podobna obutev bo stala približno 180 evrov za par, zvezdnik pa je novo kreacijo poimenoval "zložljiva prihodnost obutve".

Na začetku tega tedna je West napovedal novega vodjo oblikovanja podjetja Yeezy, ruskega oblikovalca Goša Rubčinskega. Rubčinski je postal ljubljenec sveta mode s svojo znamko uličnih oblačil, ki od leta 2012 deluje kot podružnica Comme des Garçons. Pred kratkim je sporočil, da ni več del Comme des Garçons in deluje kot neodvisni ustvarjalec.

Ko bo Vultures izšel, se pričakuje, da bo West sodeloval s Chrisom Brownom, Kodakom Blackom, Young Thugom in producentom Timbalandom. Minaj je prejšnji teden izdala svoj novi album Pink Friday 2, ki se bo po vsej verjetnosti že ta teden uvrstil na lestvico najboljših treh albumov v Veliki Britaniji.