Zaradi obiska Baracka Obame je bil koncert enkrat že prestavljen. Foto: Reuters
Zaradi obiska Baracka Obame je bil koncert enkrat že prestavljen. Foto: Reuters

Pevec zasedbe Mick Jagger je v kratkem videu za lokalni medij v španščini napovedal: "Nastopili smo na številnih neverjetnih krajih, a koncert v Havani bo za nas zgodovinski dogodek. Upamo, da bo takšen tudi za vas."

Brezplačen koncert bo v športnem kompleksu Ciudad Deportiva, lokalni mediji pa pričakujejo od 500.000 do milijon poslušalcev. Na Kubi sicer živi 11 milijonov prebivalcev. Poleg ogromnega odra bodo po kompleksu postavili deset ogromnih zaslonov, kar bo novost za državo, v kateri s tehnologijo zaostajajo.

Koncert v Havani je skupina k latinskoameriški turneji dodala nepričakovano. Po prvotnem načrtu bi morali turnejo skleniti že 17. marca v mehiški prestolnici.

Stonesi so na Kubi le nekaj dni po zgodovinskem srečanju ameriškega predsednika Baracka Obame in kubanskega predsednika Raula Castra v Havani. Napovedala sta novo obdobje v odnosih med državama, pri čemer sta odkrito priznala, da med njima obstajajo velike razlike v določenih stališčih. "Kljub vsemu imamo lahko konstruktiven dialog," je dejal Obama.