Izšel je 11. decembra ter dosega visoke številke tako v tradicionalnih kot digitalnih prodajah in je zvokovno blizu njenemu predhodnemu albumu Folklore.

Evermore je hkrati osmi od devetih albumov te kantavtorice, ki je v prvem tednu imel milijonsko naklado, podatke založbe Republic Records navaja portal Variety. Temu se ni približal le njen prvenec, ki ga je poimenovala po sebi.

Od 18. decembra je Evermore dosegljiv tudi v obliki CD-plošče, ki vsebuje dve dodatni pesmi. Prvoten izid je bil namreč digitalen, vinilni izvodi pa bodo sledili po novem letu. Kantavtorica je v času izdaje albuma 1989 leta 2014 dvomila o pretočnih platformah za glasbo, ki ji zdaj dobro služijo.

Četudi so prodaje albumov merilo za Taylor Swift in njene navdušence, so po podatkih Republic Records posamezna predvajanja po svetu presegla pol milijarde v prvem tednu, kraljeval pa je glavni singel Willow s 100 milijoni predvajanj.

Številke nakazujejo, da je Evermore peti največji letošnji album v ZDA. Prvo mesto najbolje prodajanih si lasti album Folklore, ki ga je kantavtorica izdala pred petimi meseci.
Sama je Evermore označila za sestro prejšnjega albuma Folklore. Pri obeh se je odrekla svojemu običajnemu popu, ustvarila pa ju je s pomočjo glasbenika Aarona Dessnerja, najbolj znanega po članstvu v skupini The National.

Folklore se je pojavil na samem vrhu ali blizu veliko lestvic albumov letošnjega leta, Evermore pa je s svojo skoraj nenapovedano izdajo – najavili so ga dan pred izidom – prišel prepozno, da bi ga glasbeni kritiki uvrstili na lestvice. Folklore je nominiran za grammyja za album leta, še navaja Variety.