Prva vrsta s Kristino Oberžan

Oddaja, ki je leta 2019 za izjemne dosežke prejela priznanje RTV Slovenija, vsak teden približa poslušalcem radia izkušnjo žive izvedbe glasbenega dela. Četrto sezono oddaje so odprli pevka Kristina Oberžan, kontrabasist Nikola Matošič in pianist Nejc Škofic.

Kristina Oberžan je v glasbenem svetu že več kot tri desetletja, najprej je igrala saksofon, potem se je posvetila petju. Magistrirala je iz džezovskega petja v Gradcu, se dodatno izobraževala in pridobila številne glasbene licence. Pred leti se je napotila v Ameriko in skoraj šest let prepevala na potniških ladjah. Nato se je preselila v Anglijo in tam nekaj časa ustvarjala ter posnela tudi svoj drugi album My Heart Knew. Je tudi profesorica petja, ravnokar je odprla svojo pevsko šolo, zadnja leta pa se aktivno ukvarja še z nevrolingističnim programiranjem.
Kristina Oberžan, Nikola Matošič in Nejc Škofic so v Prvi vrsti prestavili Kristinino avtorsko glasbo.

Prva vrsta ob torkih na Prvem programu

Prva vrsta je popularna oddaja, v kateri se vsak torek na Prvem programu Radia Slovenija živo predstavijo izvajalci različnih glasbenih zvrsti. Ob 12.15 v etru Prvega slišimo neposredni prenos, na spletni strani in Facebooku pa lahko spremljamo tudi videoprenos.