Nuša je bila tudi med letošnjimi kandidatkami za naziv femme fatale. Zmagala je Bernarda Žarn. Foto: Uradna spletna stran/Mimi Antolovič
Nuša je bila tudi med letošnjimi kandidatkami za naziv femme fatale. Zmagala je Bernarda Žarn. Foto: Uradna spletna stran/Mimi Antolovič
Nuša Derenda
Prvi album, Vzemi me veter, je Nuša izdala leta 1998. Foto: Uradna spletna stran/Lidija Mataja

Pevka z izjemno močnim glasom, doma iz Posavja, bo 25. novembra v Cankarjevem domu s Simfoničnim orkestrom in Big Bandom RTV Slovenija za vse oboževalce pripravila koncert z naslovom To je ljubezen. Vseh podrobnosti noče razkriti, znano pa je, da se ji bodo na odru kot posebni gostje pridružili Tony Cetinski, Elda Viler in Janez Lotrič.

MMC jo je poklical in vprašal, kateri je tisti mejnik, ki določa "uradni" začetek njene kariere. "Odločila sem se, da bom leta štela od takrat, ko sem se prvič pojavila v Sloveniji, sicer bi jih lahko bilo že dvakrat več, saj ves čas prepevam."

Novi singel da, videospot ne
Njen zadnji album Prestiž, ki je izšel aprila, je že dal nekaj uspešnic. Zadnji singel nosi naslov Brez strahu. Za kakšno pesem gre? "Ni ne balada ne hitra pesem, nekaj vmes, takšna "na izi". Zelo všeč mi je besedilo, ki govori o tem, da še tako hud položaj v življenju najlažje premagaš z resnico. Misel "ni poguma brez strahu" se mi zdi še posebej dobra." Nuša za to pesem ne bo posnela videospota - v karieri jih je skupaj sicer okoli šest, sedem.

Energy je nekaj posebnega
Katero svojo pesem pa na koncertih najraje zapoje? "Težko rečem, katera je najboljša. V vsako pesem dam enako količino sebe, vprašanje pa je, kako jo sprejmejo poslušalci. Zagotovo pa je zelo posebna pesem Energy, ki je pomenila prelomnico v mojem življenju, mnogi menijo, da besedilo in ritem te pesmi sodita tudi k moji osebnosti. Bučen aplavz pa vsakokrat požanje tudi balada Čez 20 let."

Kljub velikemu uspehu na Emi, ki ji je je omogočil nastop pred večmilijonskim občinstvom v Köbenhavnu, pa drobcena, a zelo živahna pevka in mamica dveh otrok, pravi, da je zelo malo možnosti, da bi se še kdaj prijavila na slovenski izbor za pesem Evrovizije. "Letos se nisem prijavila, že nekaj let se ne. Da bi si premislila, bi se moralo zgoditi nekaj posebnega."

A. P.