Nuška Drašček in Jacques Houdek. Foto: RTV Slovenija
Nuška Drašček in Jacques Houdek. Foto: RTV Slovenija

Jacques Houdek, eden najboljših pevcev na Balkanu, ki je sodeloval v nekaj največjih televizijskih šovih, bil je mentor v hrvaški različici šova The Voice, leta 2017 pa je zastopal tudi Hrvaško na Pesmi Evrovizije, bo z Nuško Drašček namreč znova obudil njuno uspešnico Odkar te ni, njun nastop pa bodo pospremili tudi Il divji in Diamanti. "Gre za obujeno sodelovanje, saj imava to skupno pesem že od leta 2009, in sva vedno znova vesela, ko pride kakšna priložnost, da jo lahko spet pokaževa in zapojeva. Nazadnje sva jo skupaj odpela na božičnem koncertu leta 2017, tako da sva tokrat z veseljem sprejela povabilo v oddajo V petek zvečer," je pred snemanjem oddaje povedala Nuška Drašček.

V glasbenem kvizu o poznavanju slovenske glasbe se bodo tokrat pomerili "ta energični" Anže Zavrl, Nuška Drašček in Tinkara Fortuna ter "ta divji" Gregor Ravnik, Rebeka Dremelj in Alya.

Na glasbenem odru petkovega večera pa boste ob spremljavi hišnega benda Diamanti slišali številne glasbene poslastice. Rebeka Dremelj in pevke skupine Bepop bodo zapele njihovo skupno pesem Ženska, za katero pravijo: "To je pesem od žensk za vse ženske". V oddaji bodo nastopili tudi Mladi vižarji. Gre za enega najmlajših narodno-zabavnih sestavov pri nas, saj ga tvorijo štirje osnovnošolci. Odpeli bodo uspešnico Ansambla bratov Poljanšek, Veselo v Kamnik.

Primorca Žiga Rustja in Gregor Ravnik bosta skupaj nastopila z romantično morsko točko večera, Otroci morja, pesem Edvina Fliserja. Za posebno žensko glasbeno kombinacijo bosta poskrbeli Nika Zorjan in Alya, ki bosta odpeli Lep poletni dan, pesem, s katero nas je Karmen Stavec leta 2003 predstavljala na Pesmi Evrovizije. Gadi bodo nastopili s svojo novo živahno polko Ko mislim nate.

Nika Zorjan je pred snemanjem oddaje poudarila, da je res vesela, da Blaž Švab in Matjaž Vlašič pripravljata oddajo s slovensko glasbo: "Res, to mi je tako všeč. Kar poljubila bi vaju, pa ne smem, ker so ukrepi," je v smehu dejala Nika.

Slišali boste lahko tudi Marka Pezdirca, pevca priljubljenih Zlatih muzikantov, svoje glasove bodo dodali Il divji, v uvodu pa bo zaigrala tudi nečakinja Marka Pezdirca, 10-letna Mia Pezdirc. Zaigrali in odpeli bodo pesmi Pepelka ter Iskal sem in našel.

Matjaž Mrak, solist Štajerskih 7, bo nastopil skupaj z Ansamblom Dar. Zaigrali in odpeli bodo dve pesmi Vem, da me rada imaš in Naj pesem zazveni. Za veliko mero nostalgije pa bodo na koncu oddaje poskrbeli Bepop in Gadi, ki bodo skupaj nastopili z Bepopovo uspešnico Ti si moje sonce.

Za veliko smeha bodo med oddajo poskrbeli humoristi, ob spremljavi DJ Melani pa se bodo v oddajo vključili tudi pevci s svojih domov.