Ellen je od avgusta lani poročena s svojo dolgoletno partnerico, igralko Portio de Rossi. Foto: EPA
Ellen je od avgusta lani poročena s svojo dolgoletno partnerico, igralko Portio de Rossi. Foto: EPA
Ameriški idol, sodniki
V prvih nekaj sezonah so na sodniškem stolčku sedeli le trije: Randy Jackson, Paula Abdul in Simon Cowell (od leve proti desni).

51-letna klepetava Ellen, ki ima svojo pogovorno oddajo, se bo tako v priljubljenem šovu (začela se bo že deveta sezona) pridružila sodniški ekipi, ki jo sestavljajo Simon Cowell, Randy Jackson in Kara DioGuardi. Po poročanju BBC-ja se Ellen zaradi nove vloge ne bo odpovedala svoji oddaji, veselo novico pa je takoj delila z ostalim svetom.

"Upam, da bom kot sodnica ocenjevala tekmovalca s 'človeškega' vidika. Nanj bom gledala z vašega zornega kota, kot kupec glasbe, in ne s kritičnega producentskega zornega kota," je dejala svojim gledalcem v oddaji in dodala, da so se ji uresničile sanje.

Ellen bo 'stalna' sodnica
Ellen se bo sodniški ekipi kot stalna sodnica pridružila po predizborih, sicer pa bodo Paulo (odšla naj bi, ker so ji ponudili prenizek honorar) v nekaj oddajah nadomestile začasne, gostujoče sodnice, med njimi Victoria Beckham, Katy Perry in Shania Twain.

Ellen, ki je poznana tudi po istoimenski humoristični nanizanki, se je že preizkusila v sodniški vlogi, in sicer v plesnem resničnostnem šovu So You Think You Can Dance, nad njo pa so seveda navdušeni tudi ustvarjalci Ameriškega idola. Izvršna producentka Cecile Frot-Coutaz je dejala, da ima Ellen odličen smisel za humor, ljubezen do glasbe, "hkrati pa izžareva takšno toplino in sočutje, da se ju da skoraj otipati".