Loreen po drugi evrovizijski zmagi, s katero se je v zgodovino vpisala kot prva izvajalka, ki ji je to uspelo več kot enkrat. Foto: AP
Loreen po drugi evrovizijski zmagi, s katero se je v zgodovino vpisala kot prva izvajalka, ki ji je to uspelo več kot enkrat. Foto: AP

Številni med njimi so ostali razočarani, saj jim ni uspelo dobiti vstopnic. Kot so sporočili organizatorji največjega glasbenega tekmovanja, ni še vse izgubljeno, saj bo drugi sveženj vstopnic na prodaj 12. decembra. Ob tem vsem svetujejo, naj vstopnice kupijo pri uradnem prodajalcu.

Eba Adielson, izvršna producentka Evrovizije 2024, je ob evrovizijski vročici povedala: "Želimo omogočiti čim več ljudem, da si ogledajo eno izmed devetih oddaj (polfinali, finale in vaje) med 6. in 11. majem. Zaradi produkcijsko-tehničnih razlogov vseh vstopnic nismo mogli izdati zdaj. V prihodnje bo na voljo več vstopnic, tako da bodo imeli tisti, ki vstopnice niso dobili zdaj, novo priložnost. Zaradi velikega pritiska na spletno mesto za prodajo vstopnic smo se odločili upočasniti tempo, da zagotovimo, da prodaja vstopnic poteka na varen način."

Abdielson je dodala: "Le pol leta je minilo od fantastičnega tekmovanja, ko je Loreen domov odnesla zgodovinsko zmago. Poleg tega je bil odziv na družbenih omrežjih prispeval k velikemu zanimanju za Pesem Evrovizije 2024."

Kot je znano, je maja letos na Evroviziji že drugič zmagala Švedinja Loreen s skladbo Tattoo, tako da se evrovizijska karavana znova seli na sever Evrope. Tekmovanje bo potekalo v Malmöju – v tem mestu je bilo tudi leta 2013 po prvi Loreenini zmagi in leta 1992 po zmagi Carole eno leto prej v Rimu – med 7. in 11. majem 2024.