Organizatorji so uspešnico 7 Rings na odru dovolili zgolj kot venček dveh pesmi, pri čemer so drugo pesem želeli izbrati oni. Foto: Reuters
Organizatorji so uspešnico 7 Rings na odru dovolili zgolj kot venček dveh pesmi, pri čemer so drugo pesem želeli izbrati oni. Foto: Reuters

"Sprva sem bila tiho, ampak zdaj pa o meni lažete," je glasbenica zapisala na Twitterju. Organizator Grammyjev Ken Ehrlich je namreč zatrdil, da je imela glasbenica težave s pripravo glasbene točke za nedeljski nastop.

"Šele ko ste mi vi odvzeli kreativnost in samoizražanje, sem se odločila, da se prireditve ne bom udeležila," je še dodala.

Spor naj bi se namreč zgodil glede tega, katere pesmi naj bi glasbenica vključila v svoj nastop. 25-letnica si je želela najnovejše uspešnice 7 Rings, medtem ko so bili organizatorji proti temu in so skladbo dovolili zgolj kot del venčka pesmi, pri čemer bi drugo skladbo izbrali oni. Težava pa naj bi bila tudi v tem, da drugi izvajalci na podobne omejitve niso naleteli.

"Ponudila sem tri različne skladbe. Gre za sodelovanje in za občutek podpore ter za umetnost in iskrenost," je razložila. "Ken, dobro vem, da se zavedaš, da lahko nastop pripravim praktično čez noč. Upam, da je prireditev točno takšna, kot si jo želiš, in še boljša."

BBC piše, da Ariana Grande tovrstnega nastopa ne potrebuje, saj bo njen album Thank U, Next do nedelje zvečer zagotovo že na vrhu glasbenih lestvic, in da so oboževalci precej bolj navdušeni nad njenimi videospoti kot pa nad nastopom na Grammyjih - še posebej, če niso prisotni v dvorani. Ob tem dodajajo, da je izguba precej večja za same organizatorje, ker na seznamu nastopajočih ne bo ene največjih popzvezdnic zadnjih let.

Nastop med drugim zavrnil tudi Drake

Ob tem je Ehrlich potrdil, da so nastope na podelitvi zavrnili tudi Drake, Kendrick Lamar in Childish Gambino. "Dejstvo je, da imamo še vedno težavo v svetu hiphopovske glasbe," je razložil za Associated Press. "Ko domov ne odnesejo velike nagrade, je podelitev in vse, za kar se borijo, v tem glasbenem svetu manj pomembno, kar je žalostno."

Podelitev bo na sporedu dva dni po izidu albuma Thank U, Next, sicer pa je glasbenica nominirana za dva kipca.

Namesto nje naj bi po nekaterih poročanjih nastopila Lady Gaga in Mark Ronson, ki naj bi v živo predstavila uspešnico Shallow iz filma Zvezda je rojena.