Za grammy nominirana ameriška zasedba se bo v okviru evropske turneje ustavila tudi pri nas. Leta 2014 je v Sloveniji že nastopila in povzročila pravo evforijo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Za grammy nominirana ameriška zasedba se bo v okviru evropske turneje ustavila tudi pri nas. Leta 2014 je v Sloveniji že nastopila in povzročila pravo evforijo. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Sprva so organizatorji koncert prestavili na 9. november, a so, kot so sporočili, zaradi trenutnih okoliščin poiskali primernejši datum za izvedbo koncerta.

Že kupljene vstopnice veljajo za novi termin. Če vam novi datum ne ustreza, lahko vstopnice do 8. decembra 2020 vrnete na prodajnem mestu, kjer ste jih kupili, in povrnjena vam bo kupnina. Spletni kupci se obrnite na info@eventim.si, so še sporočili organizatorji, ki so pozvali vse, da obdržijo vstopnice za nadomestni termin in s tem podpirajo prihodnost koncertnega dogajanja v Sloveniji.

Začetki skupine segajo v leto 2002, sestavljajo jo pevec Ryan Tedder, Zach Filkins na solo kitari, Drew Brown na ritem kitari, Eddie Fisher na bobnih in Brent Kutzle na bas kitari.

Prvenec Dreaming Out Loud so izdali leta 2007, na njem pa je multiplatinasti hit, velika uspešnica Apologize, ki je pravi uspeh doživela šele v remiksu slovitega Timbalanda, kar jo je uvrstilo v sam vrh glasbenih lestvic, obenem pa je bila ta različica nominirana za nagrado grammy.

Sorodna novica OneRepublic v živo: "Očitno moramo na turneji obiskati Slovenijo!"

Leta 2009 je sledila druga plošča Waking Up, ki je postregla z uspešnicami All the Right Moves, Secrets in Good Life. Tretji album Native iz leta 2013 je dosegel platinasto naklado z uspešnico Counting Stars, ki se je prodala v več kot 33 milijonih izvodih, sledila pa je uspešna svetovna turneja, v okviru katere so leta 2014 prvič koncertirali tudi v Sloveniji.

Četrti album Oh My My je izšel leta 2016, spomladi leta 2018 pa so predstavili pesem Start Again feat. Logic. Skupina bo v kratkem izdala peti album Human, ki sta ga najavila že lanska singla Rescue Me in Wanted. Na njem sta sodelovali tudi Beyonce in Adele.

Foto: Jani Ugrin
Foto: Jani Ugrin