V novi preobleki. Foto: Facebook/Parni valjak
V novi preobleki. Foto: Facebook/Parni valjak

Po več mesecih ugibanj in pričakovanj se je hrvaška zasedba Parni valjak vrnila z novim materialom, s tem pa so člani tudi razkrili, kdo bo novi pevec. V čevlje pokojnega Akija Rahimovskega, ki je v Novem mestu umrl lanskega januarja in je bil prepoznan predvsem po svojem raskavem glasu, je stopil 31-letni Igor Drvenkar. "Vsako jutro se uščipnem, da se prepričam, da to niso sanje, in zavedam se odgovornosti, ki jo nosi ta vloga," je priznal novopečeni frontman legendarnih rokerjev.

Hrvaški javnosti se je glasbenik, ki se prav tako lahko pohvali s hrapavim vokalom, predstavil tudi z nastopanjem v oddaji A strana hrvaške nacionalne televizije HRT. Njegova kariera sicer obsega sodelovanje v več različnih muzikalih – Lepotica in zver ter Jesus Christ Superstar – in zasedbah, kot je skupina Gea.

"Premagali smo dileme, gremo naprej, brez igranja ne vidimo smisla v življenju. Akijev duh bo vedno prisoten v nas," so povedali člani skupine in poudarili, da so v Igorju prepoznali odličnega človeka, s katerim se podajajo na novo dogodivščino. Prepričal naj bi jih predvsem s svojo energijo, pristopom in glasom.

Novo poglavje pod imenom Parni valjak feat. Igor Drvenkar so naznanili s svežim singlom Moja glava, moja pravila. Pod glasbo in besedilo se je podpisal Husein Hasanefendić Hus. Skladbo je pospremil tudi umetniški videospot zagrebškega fotografa Dinka Čvorića - Doringa in ekipe. Z njim člani jasno sporočajo, da so skupaj, da igrajo in da je v njih še več navdiha.