McCartney je epidemijo izkoristil predvsem za ustvarjanje. Foto: AP
McCartney je epidemijo izkoristil predvsem za ustvarjanje. Foto: AP

McCartney je pred kratkim izdal novi studijski album, ki ga je naslovil McCartney III. "Drugi ljudje so med karanteno denimo čistili omare," je dejal. "Na neki način je šlo za to tudi pri mojem albumu. Začel sem 'čistiti omarice' na način, da sem se vprašal, katera je že tista lanska pesem, ki je nikoli nisem končal, in se zavezal, da bom to dokončal," je poudaril glasbenik.

Na novem albumu je poskrbel tako za vokale, sam pa na posnetkih preigrava tudi čisto vse instrumente. "V primerjavi z delom s skupino je drugače predvsem to, da vem, kaj si želim slišati in mi tega ni treba nikomur razlagati." Če si je zamislil, da bi rad posnel bobne, se je preprosto usedel za bobne in si zamislil, česa si želi na določeni skladbi, in to potem preprosto tudi naredil.

Za pesem Kiss of Venus, katere začetek mu je uspelo napisati med poletjem, si je rekel, da bo posnel to, kar mu je uspelo ustvariti, dokončal pa jo bo nekoč, ko bo primeren čas za to. "A potem sem si rekel, kaj pa imam drugega početi? Samemu sebi sem rekel: 'usedi se in končaj to hudičevo pesem.'"

Eden izmed razlogov, zakaj je večino stvari pri novem albumu postoril sam, je seveda tudi pandemija covida-19, poroča The Rolling Stone. "Nikomur nočem prenesti covida-19, konec koncev pa se tudi sam nisem želel okužiti."

Še vedno rad posluša The Beatles

V pogovoru se je dotaknil tudi ustvarjalnega sodelovanja z Johnom Lennonom in odgovoril na vprašanje, ali se mu zdi, da bi se The Beatles še kdaj združili, če ne bi bilo tragičnega dogodka leta 1980. "Lennon ni kazal nikakršnih znakov, da bi se njegovo ustvarjanje upočasnjevalo. Še vedno je ustvarjal odlično glasbo." Na to, ali bi se legendarna skupina še kdaj združila, pa glasbenik žal nima odgovora. "Ne vemo."

Še vedno pa z veseljem prisluhne skladbam, ki jih je takrat ustvaril s skupino. Če se kdaj vozi v avtomobilu in po radiu sliši pesem Beatlov, vedno dvigne glasnost in zraven prepeva. "Čisto vedno se spomnim dneva, ko smo skladbo posneli."