Slavko Ivančić se ponuja svojim poslušalcem v branje ... Foto: MMC RTV SLO
Slavko Ivančić se ponuja svojim poslušalcem v branje ... Foto: MMC RTV SLO
Slavko Ivančić
Na plošči je tudi videopesem Ko mene več ne bo. Foto: MMC RTV Slovenija

O tem, da sodi Ivančić med najvidnejše zabavnoglasbene vokaliste, priča že to, da je Nova plošča, ki je izšla pri založbi ZKP RTV Slovenija, takoj pošla s prodajnih polic, zato so pripravili že drugo naklado. Na novi plošči najdemo devet skladb in videopesem Ko mene več ne bo, ki jo je predstavil leta 2003 na MMS-u, poslušalci pa so jo pred nedavnim znova odkrili v različici Eroike.

Novo ploščo so Ivančiću pomagali ustvarjati Danilo Kocjančič, Sašo Fajon, Enzo Hrovatin, Drago Mislej-Mef, Miša Čermak, Leon Oblak, Urša Mravlje, Marino Legovič, Patrik Greblo in Zdenko Cotič.

Na plošči najdemo še skladbe Dobro jutro noč, Če imaš me v krvi, Poišči me, Z mano ti ne gre, Ti boš vedno z menoj, Preberi me... med vrsticami, Kdo si, Nekje na pol poti in The end.

Več kot tri desetletja v svetu glasbe
Slavko Ivančić je glasbeno akademijo končal na Reki, leta 1980 pa se je preselil v Piran in se za dve leti priključil skupini Faraoni. Pozneje mu je bilo mogoče prisluhniti kot pianistu v spremljevalni skupini znanega zagrebškega pevca Danijela Popovića, ki je takratni SFRJ leta 1983 zastopal na tekmovanju za pesem Evrovizije v Münchnu s skladbo Džuli.
Na povabilo Danila Kocjančiča se je leta 1984 pridružil skupini Bazar, s katero je posnel vinilno ploščo. Po odhodu v tujino se je leta 1997 znova pridružil skupini Faraoni, s katero je ustvarjal do leta 2000, nato pa se je odločil za samostojno kariero. Ivančić, ki trenutno nastopa s skupino Kalamari, je večkrat prepričal na festivalu Melodije morja in sonca.

M. K.