Je Mars primeren izbor za 15-minutni šov na Super Bowlu? Foto: EPA
Je Mars primeren izbor za 15-minutni šov na Super Bowlu? Foto: EPA
Bruno Mars
Glasbenik je prejemnik številnih nagrad. Foto: EPA
Na zadnjem šovu je nastopila Beyoncé. Foto: Reuters

Z grammyji nagrajen glasbenik v nasprotju s svojo predhodnico Beyoncé ni objavil na Twitterju fotografije, na kateri bi bilo njegovo lice porisano z datumom nastopa, a so se o tem razpisali številni mediji.

NFL se je tako izognil izbiranju med domačini, ki bi lahko nastopili med odmorom, in se odkrižal izvajalce, kot so Bon Jovi, Billy Joel in Jay Z. Namesto njih računajo na glasbenika, ki ima svoje korenine na Havajih in proti kateremu so se že usuli negativni komentarji. Ljubitelje šovov med Super Bowlom moti, ker je Mars "preveč čuten".

Mars ima na svojih policah poleg grammyjev tudi nagrade z letošnje podelitve MTV-jevih videonagrad. Njegov prvenec Doo-Woops & Hooligans je dosegel dvojno platinasto naklado, njegov naslednik Unorthodox Jukebox pa je tudi postal platinast.

Mars, čigar pravo ime je Peter Gene Hernandez, je svojo glasbeno pot začel že v mladih letih. Na vrh glasbenih lestvic se je povzpel leta 2009 z uspešnicami, kot sta Right Round in Just the Way You Are. Zadnja se je povzpela na tretje mesto na Billboardovi lestvici 200 v letu 2010. Postal je najbolje prodajani izvajalec digitalnih medijev, uvrščen v sam vrh glasbenih lestvic, prodal je več kot 12,5 milijona albumov.

Vse oči usmerjene proti Super Bowlu
48. izvedba Super Bowla bo potekala na stadionu East Rutherford v New Jerseyju - in je že zdaj pod drobnogledom poznavalcev, saj gre za odprt stadion na področju, ki je izpostavljen hladnemu vremenu in snežnim metežem.

Zaradi bližine New Yorka bo tokratna izvedba Super Bowla toliko bolj izpostavljena medijem in oglaševalcem. "Več trušča je okoli tega Super Bowla, kot ga je bilo kadar koli v zgodovini," je za tiskovno agencijo AP dejal komisar NFL-a Roger Goodell.